Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Pierre Castel: Ο δισεκατομμυριούχος οινοποιός που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 427 εκ. € !

ΑρχικήΝέαΔιεθνήPierre Castel: Ο δισεκατομμυριούχος οινοποιός που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 427 εκ. € !
spot_img

Κατηγορείται πως υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις με διαφορετικό όνομα.

Ο Pierre Castel και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν χτίσει μια μεγάλη αυτοκρατορία εμπορίου κρασιού στην Ευρώπη, αλλά και μπύρας στην Αφρική. Μάλιστα, ο όμιλος Castel θεωρείται ο τρίτος παγκοσμίως μεγαλύτερος στο εμπόριο κρασιού.

Το όνομα Castel είναι τόσο μεγάλο στη βιομηχανία κρασιού, που νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε ότι η Diageo θα πουλούσε τις επιχειρήσεις της για την μπύρα Guiness στο Καμερούν στον όμιλο για περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η επωνυμία να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Αλλά όπως πολλές άλλες αυτοκρατορίες, η κληρονομιά του Castel δεν χτίστηκε τελείως νόμιμα, καθώς ο Pierre Castel κατηγορείται πως υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις με διαφορετικό όνομα, όπως πληροφορεί το Bloomberg.

Πριν, όμως το εφετείο καταλήξει σε αυτή την απόφαση, οι ελβετικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν τις φορολογικές υποθέσεις του Castel το 2017, έπειτα από υποψίες ότι ο «Castel» που είχε υποβάλει φορολογικές δηλώσεις στη χώρα ήταν στην πραγματικότητα ο ιδρυτής και επικεφαλής μιας σημαντικής αυτοκρατορίας ποτών και κάποιος με σημαντική προσωπική περιουσία .

Το όνομα του Castel, καθώς και άλλων μελών της οικογένειας και μάλιστα των εταιρειών που εμπλέκονται, διατυπώθηκαν στη δικαστική απόφαση. Ωστόσο, η απόφαση περιελάμβανε μια λεπτομερή περιγραφή του Pierre Castel, συμπεριλαμβανομένου του έτους γέννησής του, της εθνικότητάς του και της καριέρας του που τον ενοχοποιούν απόλυτα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε ότι οι φόροι και τα πρόστιμα που οφείλονται ανέρχονται σε περίπου 415 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (427 εκατομμύρια ευρώ). Ο Castel είχε 30 ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο ελβετικό ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Οι εκπρόσωποι του Castel παραδέχθηκαν ότι παρέλειψαν «ορισμένα στοιχεία» των εσόδων και της περιουσίας του μεταξύ 2007 και 2011, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα