Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από πού προέρχεται το γάλα βρώμης;

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑπό πού προέρχεται το γάλα βρώμης;
spot_img

Εκστρατεία της Glebe Farm ενημερώνει σχετικά με την προέλευση των εναλλακτικών γάλακτος βρώμης.

Ξέρετε από που προέρχεται το γάλα βρώμης σας; Η εταιρεία παραγωγής εναλλακτικού γάλακτος Glebe Farm ξεκίνησε μια εκστρατεία για να εκπαιδεύσει τους Βρετανούς σχετικά με την προέλευση των εναλλακτικών γάλακτος βρώμης , καθώς και για να ενθαρρύνει την επιλογή τοπικών προϊόντων.

Σύμφωνα με δήλωση του συνιδιοκτήτη της Glebe Farm, Phillip Rayner, στο New Food Magazine, συχνά οι μεγάλες μάρκες γάλακτος βρώμης παραπλανούν τους καταναλωτές με ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της βρώμης τους. Για το σκοπό αυτό, η Glebe, στην καμπάνια της τοποθέτησε ένα πίνακα έξω από το αεροδρόμιο του Λούτον, ο οποίος επισημαίνει τις χώρες προέλευσης των βασικών ανταγωνιστών.

«Πίνακας αφίξεων» Luton της Glebe Farm που εμφανίζει τους βασικούς ανταγωνιστές γάλακτος βρώμης και τη χώρα προέλευσής τους Πίστωση: New Food Magazine

Σύμφωνα με τον πίνακα, οι τρεις κορυφαίες μάρκες γάλακτος βρώμης παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας εισαγόμενο σιρόπι βρώμης ή κατασκευάζονται στο εξωτερικό και αποστέλλονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αυτάρκης κατά 77%.

Για την καμπάνια της, η Glebe Farm μίλησε με 2.000 αγοραστές και αποκάλυψε ότι ενώ οι πωλήσεις «γάλακτος» βρώμης αυξήθηκαν κατά 34% τον τελευταίο χρόνο, περισσότερο από το ένα τρίτο των Βρετανών δεν γνωρίζουν πού προέρχονται τα γάλατα. 

Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει πως το 64% των ερωτηθέντων ανησυχούσε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων και ποτών που καταναλώνουν, γεγονός που επιβεβαιώνει τη απήχηση της βιωσιμότητας στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, το 71% υποστηρίζει σθεναρά την επισήμανση που δείχνει από πού προέρχεται ένα προϊόν και το 66% εγκρίνει την επισήμανση που εμφανίζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του προϊόντος.

Τέλος, το 74% των καταναλωτών θεωρεί υπερβολική την ποσότητα εισαγόμενων τροφίμων και ποτών που καταναλώνεται, με το 63% να πιστεύει ότι τα εισαγόμενα αγαθά υποτιμούν τα βρετανικά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα