Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
24.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9% στις πωλήσεις τροφίμων και ποτών στο λιανικό εμπόριο, τον Αύγουστο

ΑρχικήPicksNews LineΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9% στις πωλήσεις τροφίμων και ποτών στο λιανικό εμπόριο, τον Αύγουστο
spot_img

Αύξηση 4,4% σημείωσε συνολικά ο όγκος πωλήσεων λιανικής.

Αύξηση 4,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Αύγουστο εφέτος, καθώς κινήθηκε ανοδικά στην πλειονότητα των επιμέρους καταστημάτων.

Ειδικότερα, αυξήθηκε σε: Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (12,8%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (9%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (8,5%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (8,3%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,7%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1,1%). Στον αντίποδα, μειώθηκε σε: Ένδυση- υπόδηση (0,5%) και Πολυκαταστήματα (0,1%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,4% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022 σημείωσε αύξηση 3%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,9% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 14,1% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022 σημείωσε αύξηση 2,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Rework: το κοινό μυστικό της βιομηχανίας τροφίμων και η άγνωστη πρακτική για τους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα