Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Επίσημη “πρώτη” για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Επίσημη "πρώτη" για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe
spot_img

Η plant-based Parmesan alternative, με βάση την πατάτα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική.

Η Ολλανδική εταιρία avebe που ειδικεύεται στην παραγωγή πατάτας και προϊόντων πατάτας και επεξεργασία αμύλου από το 1919, δημιούργησε ένα εναλλακτικό προϊόν παρμεζάνας φυτικής προέλευσης, το οποίο παρουσίασε στην έκθεση Food ingredients Europe (FiE) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 6-8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία το προϊόν που έχει ως βάση την πατάτα, έχει μία καθαρή φυτική υφή και είναι μια φυτική εναλλακτική λύση στο σκληρό τυρί παρμεζάνας. Το προϊόν ονομάζεται “plant-based Parmesan alternative”, (εναλλακτική παρμεζάνα φυτικής προέλευσης).

Οι πατάτες κάνουν καλό λέει η Avebe και στην ιστοσελίδα της αναφέρει: “Η πατάτα είναι η πιο ευέλικτη καλλιέργεια του πλανήτη. Τεχνικά, μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και στον Άρη. περιέχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες θερμίδες ανά στρέμμα καλαμποκιού. Ταΐζουν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε μέρα. Και δεδομένου ότι είναι λιγότερο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή και λιγότερο υπεύθυνες για αυτήν, θα μπορούσαν να παρέχουν διατροφή για ακόμη περισσότερους”.

Σύμφωνα με την avebe η αγορά εναλλακτικών προϊόντων αναπτύσσεται ραγδαία καθώς οι καταναλωτές αναζητούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Με τα προϊόντα της avebe με βάση τις πατάτες, οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν μια φυτική λύση που συναγωνίζεται την πλούσια, κρεμώδη και λεία υφή των γαλακτοκομικών, με μια ελκυστική καθαρή ετικέτα

Μαθαίνοντας πώς να αξιοποιούν το άμυλο και τις πρωτεΐνες τους, οι ερευνητές της Avebe “ξεκλειδώνουν” τώρα εκθετικά μεγαλύτερα κέρδη. Μπέργκερ φυτικής προέλευσης, Γάλα χωρίς αγελάδα, τέλος στις αλλεργίες, και στα αφύσικα πρόσθετα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα