Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Επίσημη “πρώτη” για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Επίσημη "πρώτη" για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe
spot_img

Η plant-based Parmesan alternative, με βάση την πατάτα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική.

Η Ολλανδική εταιρία avebe που ειδικεύεται στην παραγωγή πατάτας και προϊόντων πατάτας και επεξεργασία αμύλου από το 1919, δημιούργησε ένα εναλλακτικό προϊόν παρμεζάνας φυτικής προέλευσης, το οποίο παρουσίασε στην έκθεση Food ingredients Europe (FiE) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 6-8 Δεκεμβρίου.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την εταιρεία το προϊόν που έχει ως βάση την πατάτα, έχει μία καθαρή φυτική υφή και είναι μια φυτική εναλλακτική λύση στο σκληρό τυρί παρμεζάνας. Το προϊόν ονομάζεται “plant-based Parmesan alternative”, (εναλλακτική παρμεζάνα φυτικής προέλευσης).

Οι πατάτες κάνουν καλό λέει η Avebe και στην ιστοσελίδα της αναφέρει: “Η πατάτα είναι η πιο ευέλικτη καλλιέργεια του πλανήτη. Τεχνικά, μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και στον Άρη. περιέχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες θερμίδες ανά στρέμμα καλαμποκιού. Ταΐζουν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε μέρα. Και δεδομένου ότι είναι λιγότερο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή και λιγότερο υπεύθυνες για αυτήν, θα μπορούσαν να παρέχουν διατροφή για ακόμη περισσότερους”.

Σύμφωνα με την avebe η αγορά εναλλακτικών προϊόντων αναπτύσσεται ραγδαία καθώς οι καταναλωτές αναζητούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Με τα προϊόντα της avebe με βάση τις πατάτες, οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν μια φυτική λύση που συναγωνίζεται την πλούσια, κρεμώδη και λεία υφή των γαλακτοκομικών, με μια ελκυστική καθαρή ετικέτα

Μαθαίνοντας πώς να αξιοποιούν το άμυλο και τις πρωτεΐνες τους, οι ερευνητές της Avebe “ξεκλειδώνουν” τώρα εκθετικά μεγαλύτερα κέρδη. Μπέργκερ φυτικής προέλευσης, Γάλα χωρίς αγελάδα, τέλος στις αλλεργίες, και στα αφύσικα πρόσθετα.

Plant-based alternative to parmesan cheese with Perfectasol D540
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα