Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Επαναλειτουργία του εργοστασίου απ’ όπου ξεκίνησε η πολύνεκρη επιδημία E. Coli

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνNestlé: Επαναλειτουργία του εργοστασίου απ’ όπου ξεκίνησε η πολύνεκρη επιδημία E. Coli
spot_img

 Το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο της Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια.

Οι Αρχές της Γαλλίας έδωσαν το πράσινο φως για να αρχίσει και πάλι τις εργασίες το εργοστάσιο Buitoni της Nestlé, έξω από το Παρίσι, όπου παρασκευάζονται οι πίτσες Fraîch’Up. Αυτές οι πίτσες ήταν η αιτία να δηλητηριαστούν 56 άνθρωποι, τον περασμένο Φεβρουάριο, κυρίως μικρά παιδιά εκ των οποίων δύο έχασαν τη ζωή τους ενώ σημειώθηκαν και 50 περιπτώσεις Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου (HUS). Όλοι οι ασθενείς είχαν καταναλώσει πίτσα buitoni και βρέθηκαν θετικοί στο E. Coli. Το τραγικό περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως  το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο της Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια.

Ομάδα 48 οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων 55 θυμάτων, έχουν καταθέσει πολιτική αγωγή 250 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Nestle, για αμέλεια προς τους καταναλωτές και πιέζουν για αλλαγή της νομοθεσίας, με εξονυχιστικούς ελέγχους στη βιομηχανία τροφίμων. Σκοπός τους είναι να λάβουν απαντήσεις για την τραγωδία τους, αλλά και να μην επαναληφθεί το συμβάν.

Οι Γαλλικές αρχές έδωσαν άδεια για μερική επαναλειτουργία του εργοστασίου, μόνο για παραγωγή πίτσας με μαγειρεμένη ζύμη και όχι για την γραμμή παραγωγής της πίτσας  Fraîch’Up παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε ισχυριστεί ότι το E. Coli είχε εντοπιστεί στο αλεύρι με το οποίο παρασκευάστηκε η πίτσα και όχι στις γραμμές παραγωγής.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα