Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Χαρακτηριστικά της διεισδυτικής νόσου E. coli 

ΑρχικήΕπιστήμηΜελέτη: Χαρακτηριστικά της διεισδυτικής νόσου E. coli 
spot_img

Η διεισδυτική νόσος E. coli είναι μία «πολύ σοβαρή κατάσταση» και οδηγει σε σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Open Forum Infectious Diseases περιέγραψε τα κλινικά χαρακτηριστικά της διεισδυτικής νόσου Escherichia coli διαστρωμάτωση των περιπτώσεων με βάση το περιβάλλον απόκτησης, την ηλικία του ασθενούς και την έκβαση της μόλυνσης. Τα στελέχη E. coli που μπορούν να κινηθούν έξω από το γαστρεντερικό σωλήνα και να μολύνουν διαφορετικά αποστειρωμένα μέρη του σώματος ονομάζονται εξωεντερικά παθογόνα E. coli και μπορούν να προκαλέσουν διεισδυτική νόσο E. coli (IED).

“Το Escherichia coli είναι ένα κοινό βακτήριο από τη γαστρεντερική οδό (GI).”Tα παθογόνα στελέχη του E. coli προκαλούν σημαντική νοσηρότητα και αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτων που συνδέονται με βακτηριακές λοιμώξεις, παγκοσμίως”, δήλωσε εκπρόσωπος της Janssen στο Healio. Η συχνότητα της διεισδυτικής νόσου που προκαλείται από το E. coli είναι «σημαντική» και αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από E. Coli διατρέχουν οι ηλικιωμένοι αν και έχει αποδειχθεί πως βασικοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη  IED, είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ο διαβήτης, η χρόνια νεφρική νόσος, η νεφρική αιμοκάθαρση, η χρόνια ηπατική νόσος και ορισμένες καρδιαγγειακές παθήσεις

Ως διεισδυτική νόσος E. coli χαρακτηρίζεται η νόσος με σοβαρές ουρολοιμώξεις, σήψη, μηνιγγίτιδα, λοιμώξεις του χειρουργικού σημείου, κοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις και νοσοκομειακή πνευμονία που οδηγεί σε επεμβατική νόσο, καθιστώντας την «πολύ σοβαρή κατάσταση» και οδηγώντας σε σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα, με περίπου το 10% όλων των περιπτώσεων IED να είναι θανατηφόρες. Για να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του κλινικού προφίλ του IED, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια αναδρομική, πολυκεντρική, μη παρεμβατική μελέτη κοόρτης για να περιγράψουν καλύτερα τα κλινικά χαρακτηριστικά του IED σε ασθενείς από νοσοκομεία σε οκτώ χώρες — Καναδάς, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία , το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Κατά τη διάγνωση, σχεδόν όλοι οι ασθενείς (96,8%) ανέφεραν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα IED, με τα πιο συνηθισμένα να είναι πυρετός (70,3%), ναυτία ή έμετος (30,8%), ρίγη (24,4%) και κακουχία (20,2%). Το ποσοστό θνησιμότητας (CFR) ήταν 20%, με 180 ασθενείς να πέθαναν κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης των 28 ημερών. Όταν κατανεμήθηκε ανά ηλικία, το CFR ήταν 0% σε ασθενείς κάτω των 18 ετών, 14,5% σε ασθενείς ηλικίας 18 έως 59 ετών, 21,5% μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 60 έως 75 ετών και 22,2% σε ενήλικες ηλικίας 75 ετών και άνω.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα