Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα πιο πολυδημοσιευμένα εστιατόρια στον κόσμο μέσω instagram  

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤα πιο πολυδημοσιευμένα εστιατόρια στον κόσμο μέσω instagram  
spot_img

Ποια είναι τα πιο πολύ-αναρτημένα εστιατόρια στο instagram παγκοσμίως;

Στην εποχή των social media, πιάτα και εστιατόρια “βραβεύονται” συνεχώς από εκατομμύρια ευχαριστημένους καταναλωτές, με αναρτήσεις φωτογραφιών που εντυπωσιάζουν. Φυσικά κανένα πιάτο δεν εντυπωσιάζει περισσότερο από αυτά που ανήκουν σε εστιατόρια με αστέρια Michelin που θυμίζουν έργα τέχνης. Ποια είναι όμως τα πιο πολύ-αναρτημένα εστιατόρια στο instagram παγκοσμίως;

   Τα δεδομένα συνέλεξε η εταιρία πολυτελών ταξιδιών The Thinking Traveller, απαριθμώντας τις αναρτήσεις με hashtag που σχετίζονται με αυτά τα εστιατόρια. Το εντυπωσιακό με τα αποτελέσματα ήταν πως στην πρώτη δεκαπεντάδα αναδείχθηκαν τρία Βρετανικά εστιατόρια με τις περισσότερες αναρτήσεις στο instagram, ενώ η Γαλλία που διαθέτει τα περισσότερα “μισελενάτα” εστιατόρια στον κόσμο, οριακά εκπροσωπήθηκε στην 14η θέση από το Mirazur του Mauro Colagreco στο Menton.

   Στο Νο1 με 89.643 αναρτήσεις, βρίσκεται το The Lecture Room & Library στο Sketch στο Mayfair, που διαθέτει τρία αστέρια Michelin και θυμίζει ταινία του Wes Anderson. Πέρσι αναδείχθηκε ως το δεύτερο πιο δημοφιλές στο instagram, εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά το Circolo Popolare του Big Mamma Group. Ο παγκόσμιου φήμης σεφ του εστιατορίου Pierre Gagnaire, έχει καταφέρει να κάνει το Sketch του Λονδίνου, τον πιο περιζήτητο προορισμό για φαγητό της χώρας.

   Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Osteria Francescana του Massimo Bottura στη Μόντενα με τρία αστέρια Michelin και 39.277 δημοσιεύσεις μέσω instagram, παρόλο που δεν διαθέτει επίσημο λογαριασμό στην πλατφόρμα. Το εστιατόριο αποτελεί ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, ωστόσο η αισθητική του χαρακτηρίζεται πιο minimal από το Sketch, με τον οδηγό Michelin να σημειώνει ότι “αποφεύγει από μια υπερβολικά περίτεχνη διακόσμηση υπέρ ενός απλούστερου, πιο σύγχρονου και κομψού στυλ που ενισχύεται από εντυπωσιακά έργα τέχνης”. Πιο δημοφιλή πιάτα του Ιταλού σεφ στο instagram είναι το εντυπωσιακά μονόχρωμο «Five Ages of Parmesan» και το αποδομημένο «Oops, I Dropped The Lemon Tart» που θυμίζει έργο του Jackson Pollock.

    Στην τρίτη θέση με 30.482 δημοσιεύσεις αναδείχθηκε το Acquolina πιο γήινης αισθητηκής, που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου The First Roma και διαθέτει δύο αστέρια Michelin. Τα πολύχρωμα πιάτα του Daniele Lippi μάλλον βοήθησαν σε αυτή τη “ινσταγκραμική” διάκριση.

    Δύο ακόμη βρετανικά εστιατόρια, και τα δύο του σεφ Heston Blumenthal, μπαίνουν στην πρώτη 15άδα: το Dinner by Heston στο νούμερο πέντε (22.999 δημοσιεύσεις) και το The Fat Duck in Bray (19.024 δημοσιεύσεις) στην 11η θέση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα