Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: “Υγιεινό” παγωτό για ηλικιωμένους που νοσηλεύονται με κατάγματα

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: "Υγιεινό" παγωτό για ηλικιωμένους που νοσηλεύονται με κατάγματα
spot_img

Ένα νέο υγιεινό παγωτό προσφέρεται σε ασθενείς του NHS στο Nottingham.

Ερευνητές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Νότιγχαμ NHS Trust (NUH) που ανέπτυξαν ένα παγωτό ενισχυμένο με πρωτεΐνες για τη βελτίωση της διατροφής των ηλικιωμένων, στέφθηκαν νικητές στα διάσημα World Food Innovation Awards.

- Advertisement -

Πρόκειται για το παγωτό βανίλιας N-ICE Cream (Nottingham High Protein), ενισχυμένο με επιπλέον λευκίνη και βιταμίνη D. Το N-ICE Cream προσφέρεται σε εσωτερικούς ασθενείς σε πτέρυγες σπονδυλικής στήλης και υγειονομικής περίθαλψης ηλικιωμένων στο Queen’s Medical Center ως πρόσθετη ώθηση για τη διατροφή τους.

Το N-ICE Cream αναπτύχθηκε από ερευνητές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Nottingham NHS Trust και το Πανεπιστήμιο του Nottingham, μαζί με μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής στο Twycross, Leicestershire.

Οι ερευνητές έχουν στόχο να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους που έχουν υποστεί μυοσκελετικούς τραυματισμούς, ώστε να βελτιώσουν την διατροφή τους με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους.

Ο καθηγητής Opinder Sahota, σύμβουλος ορθο-γηριατρικής ιατρικής στο NUH, δήλωσε: «Σχεδόν οι μισοί από όλους τους ασθενείς που εισάγονται με κάταγμα ισχίου υποφέρουν από υποσιτισμό. Το να επιτρέψουμε σε όλους τους ασθενείς μας να καταναλώνουν μια θρεπτική διατροφή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα. Η ερευνητική μας ομάδα διαπίστωσε ότι μεταξύ των ηλικιωμένων ενηλίκων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με σπασμένα οστά, υπάρχει κακή διατροφική πρόσληψη και χαμηλή συμμόρφωση στη λήψη πρόσθετων ποτών συμπληρωμάτων διατροφής – ωστόσο, το παγωτό είναι μια δημοφιλής επιλογή στους ασθενείς μας

“Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τους μυς και για να βοηθήσει το σώμα να επουλωθεί. Αποφασίσαμε λοιπόν να αναπτύξουμε το δικό μας παγωτό που είναι πλούσιο σε ενέργεια, πλούσιο σε πρωτεΐνη με πρόσθετη βιταμίνη D.”

Τον περασμένο Οκτώβριο, η N-ICE Cream ήταν μεταξύ των εθνικών νικητών στα ετήσια βραβεία καινοτομίας υγείας Medipex Ltd, τα οποία προβάλλουν καινοτομίες που θα παρέχουν καλύτερη φροντίδα των ασθενών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα