Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έκρηξη μπουκαλιών: Νέο περιστατικό αυτή τη φορά σε μπουκάλι σάλτσας

ΑρχικήΝέαΈκρηξη μπουκαλιών: Νέο περιστατικό αυτή τη φορά σε μπουκάλι σάλτσας
spot_img

Ανάκληση καυτερής σάλτσας λόγω κινδύνου συμπίεσης από τη ζύμωση. Τι κινδύνους για τους καταναλωτές ενέχει η ζύμωση.

Οι ανακλήσεις γυάλινων μπουκαλιών νερού, αναψυκτικών ή κρασιού λόγω κινδύνου έκρηξης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Η αυξημένη πίεση στο μπουκάλι μπορεί να προκληθεί είτε από ελάττωμα στην παρασκευή του μπουκαλιού, είτε από τον πολλαπλασιασμό ζυμομυκήτων και σπάνια βακτηρίων που παράγουν αέρια, όπως CO2 οδηγώντας τα μπουκάλια σε διόγκωση και έκρηξη. Αυτή τη φορά το νέο περιστατικό κινδύνου έκρηξης λόγω ζύμωσης στο μπουκάλι αφορά σε σάλτσα τσίλι.

Στις ΗΠΑ ανακαλούνται 18.000 μπουκάλια “καυτερής σάλτσας chili Ghost”, για λόγους ασφάλειας τροφίμων. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής αναφέρει ότι το προϊόν μπορεί να υποστεί πίεση από τη ζύμωση, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των καταναλωτών που μπορεί να τραυματιστούν στα μάτια, το πρόσωπο και τα χέρια τους ανοίγοντας τα μπουκάλια. Το προϊόν που ανακλήθηκε διανεμήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, αναφέρει το Food Safety News.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τοποθετεί την έναρξη της ανάκλησης στις 27 Απριλίου και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τώρα. Η ανάκληση αφορά διάφορες παρτίδες με ημερομηνία ανάλωσης ως και το 2026.

Επειδή υπάρχει ανησυχία ότι οι καταναλωτές μπορεί να έχουν ακόμα τα προϊόντα στα σπίτια τους, καλούνται να το απορρίψουν αμέσως και να μην το καταναλώσουν.

Τα γυάλινα μπουκάλια μπορεί κάλλιστα να εκραγούν από υπερβολική πίεση, εάν η διαδικασία ζύμωσης δημιουργήσει σε αυτά υπερβολική πίεση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Frement Works, οι ζυμώσεις ζάχαρης και μαγιάς δημιουργούν πολύ μεγαλύτερη πίεση και είναι οι πιο επικίνδυνες. Επιπλέον, αν η δευτερογενής ζύμωση του προϊόντος συνεχιστεί για πολύ καιρό, μπορεί η πίεση να προκαλέσει πολλά και βαθιά τραύματα, όπως συμβαίνει και όταν το ζυμωμένο προϊόν περιέχει πολύ ανθρακικό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο