Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σπόροι chia: Η “μεγάλη παγίδα”

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΣπόροι chia: Η "μεγάλη παγίδα"
spot_img

Γιατί γαστρεντερολόγος προτείνει συνεχή ενυδάτωση;

  Οι σπόροι chia συγκαταλέγονται στις υπερτροφές καθώς διαθέτουν μια πληθώρα θρεπτικά συστατικά , που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία των οστών, της καρδιάς καθώς και να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. To σημαντικότερο βέβαια είναι πως αυτοί οι μαύροι σπόροι μπορούν να συνδυαστούν και να καταναλωθούν με αρκετές τροφές. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικό υπάρχει μια παγίδα!

- Advertisement -

   Γαστρεντερολόγος με το το όνομα Socalgastrodoc σε ανάρτησή της στο Tik- tok, υποστήριξε πως εάν καταναλώνετε σπόρους Chia ωμούς, μαζί με γιαούρτι για παράδειγμα, θα πρέπει να παραμένετε αρκετά ενυδατωμένοι. Στη δημοσίευσή της μέσω της πλατφόρμας, η γαστρεντερολόγος αναφέρει πως αν δεν είστε αρκετά ενυδατωμένοι, οι σπόροι θα σχηματίσουν μια μάζα στο πεπτικό σύστημα που υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει. Παραθέτει επίσης μια φωτογραφία με τέτοιου είδους περιστατικό. Τόνισε πως οι σπόροι έχουν την ικανότητα να απορροφούν έως και 27 φορές το βάρος τους σε νερό, όποτε πρέπει να σιγουρευτείτε πως καταναλώνετε αρκετό.

    Ένας σχολιαστής είπε “με βάση όλα τα μηνύματα σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή μορφή ινών για την εκκολπωματίτιδα μου. Κατέληξα με απόφραξη στο παχύ έντερο και κόντεψα να πεθάνω…!”. Ένας άλλος σχολίασε, “Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: φτιάξτε μια πουτίγκα με σπόρους chia και αφήστε το για μια νύχτα και μην τον φάτε ποτέ στεγνό”.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα