Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food safety culture advanced training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηTÜV HELLAS (TÜV NORD): Food safety culture advanced training course σε συνεργασία με τo cibum.gr
spot_img

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Παρακολουθώντας το σεμινάριο αυτό, θα κατανοήστε πώς να δημιουργήσετε, να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε συνεχώς την Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις.

Στο σεμινάριο “Food Safety Culture Advanced Training Course” παρέχονται:

  • Εξήγηση με απλά λόγια της έννοιας του Food Safety Culture (FSC) και ανάλυση των βασικών πυλώνων του FSC (The 5 Food Safety Climate elements) και γιατί έχουν πραγματικά σημασία.
  • Γνώση του τρόπου εκτίμησης της ωριμότητας FSC (FSC maturity estimation – FSC classification) σε μια εταιρεία τροφίμων.
  • Πρακτικό εργαλείο για τη μέτρηση της ωριμότητας FSC μιας εταιρείας τροφίμων, μαζί με μια εντυπωσιακή εργαλειοθήκη για την βελτίωσή της.
  • Παρουσίαση της προσέγγισης και των απαιτήσεων του GFSI για του FSC (BRC, IFS, FSSC22000). ISO22000PAS 320.
  • Τι ισχύει στην ΕΕ: Κανονισμός 2021/382.
  • Τι ισχύει στις ΗΠΑ: Ο FDA για το Food Safety Culture – Core Element 4 of the New Era of Smarter Food Safety Blueprint.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

  • Τι είναι το FSC;
  • Πώς ορίζεται και πώς εννοείται το FSC;
  • Οι 5 βασικά συστατικά (key elements) του FSC:  δέσμευση, επικοινωνία, πόροι/εκπαίδευση, επίγνωση κινδύνων και μέτρηση απόδοσης / στοχοθεσία
  • Πώς δημιουργείται και προωθείται το FSC;
  • Πώς αξιολογείται το FSC;
  • Ποια είναι τα υπάρχοντα μέτρα του FSC;
  • Μοντέλα ωριμότητας για την ασφάλεια των τροφίμων 1) Αξίες και αποστολή, 2) Συστήματα ανθρώπων, 3) Προσαρμοστικότητα, 4) Συνέπεια και 5) Κίνδυνοι και ρίσκα.
  • Πώς να διατηρήσετε και να βελτιώσετε το FSC σε μια εταιρεία τροφίμων;
  • Προκλήσεις και εμπόδια για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό FSC.
  • To FSC στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. BRC, IFS, FSSC, ISO22000.
  • Πώς προωθείτε διεθνώς το FSC με νομοθετικές παρεμβάσεις (παραδείγματα ΕΕ και FDA)

Μαθησιακοί στόχοι

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα είστε σε θέση:

  • Να εξηγήστε την έννοια της Κουλτούρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων
  • Να κατανοείτε τις απαιτήσεις προτύπων, οδηγών και νομοθεσίας για την ενίσχυση της εταιρικής Κουλτούρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων
  • Να αξιολογήστε το FSC σε μια εταιρεία τροφίμων με μετρήσιμο τρόπο
  • Να εφαρμόστε ενέργειες βελτίωσης της ωριμότητας FSC σε μια εταιρεία τροφίμων
  • Να κατανοήστε και να σχεδιάσετε στόχους FSC στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Απευθύνεται σε:

  • Υπευθύνους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων
  • Συμβούλους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων
  • Ελεγκτές / επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Προαπαιτούμενα

Πριν παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο, καλό είναι να έχετε διαβάσει: “A Culture of Food Safety – A Position Paper from the Global Food Safety Initiative (GFSI)”. Το ανωτέρω θα βρείτε στο διαδίκτυο.

Παραδοτέα

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε ηλεκτρονικά:

  • Εργαλείο αξιολόγησης της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ωριμότητας FSC για στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων.
  • Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ωριμότητας FSC για το προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων.
  • Εργαλειοθήκη βελτίωσης της ωριμότητας του FSC επιχειρήσεων τροφίμων .

Εισηγητής

Νίκος Γδοντέλης,  Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

1ημερο – Ώρες διεξαγωγής: 13:00 – 16:00

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 12 Ιουλίου (κωδ. 9751021)

Κόστος σεμιναρίου: 220€ . Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Δηλώστε Συμμετοχή

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο