Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει πάντα να αφήνετε μια κουταλιά ζάχαρη στον κήπο σας όταν έχει ζέστη;

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΓιατί πρέπει πάντα να αφήνετε μια κουταλιά ζάχαρη στον κήπο σας όταν έχει ζέστη;
spot_img

Μια κουταλιά ζάχαρης μπορεί να είναι αρκετή για να προστατεύσουμε τις μέλισσες και τους επικονιαστές.

 Οι μέλισσες συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους επικονιαστές που συνεισφέρουν περίπου στο 1/3 “των υπηρεσιών επικονίασης”. Μάλιστα, όπως κάποτε είχε προβλέψει ο Albert Einstein, “αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, η ανθρωπότητα έχει μονάχα 4 χρόνια μπροστά της”.

Ο Michael Pocock, οικολόγος στο Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας και ειδικός στις μέλισσες λέει στο Forbes, πως ένας μαζικός αφανισμός των ειδών επικονίασης θα οδηγούσε σε πρωτοφανή επίπεδα πείνας.

   Μια μικρή λοιπόν χειρονομία, όπως μια κουταλιά ζάχαρη, θα μπορούσε να βοηθήσει τις μέλισσες, όπως ακριβώς έκαναν η Mary Popins και ο David Attenborough.

Ακόμη κι αν ακούγεται παράξενο, η ζάχαρη για τη μέλισσα, κυρίως εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών, θα είναι ένα δώρο. Αυτή την περίοδο, ο συνδυασμός των φυτοφαρμάκων, της αστικοποίησης και της κλιματικής αλλαγής προκαλούν δραματική μείωση του αριθμού των μελισσών.

   “Αυτή την εποχή του χρόνου οι μέλισσες μπορεί συχνά να φαίνονται σαν να πεθαίνουν ή να έχουν πεθάνει, ωστόσο, απέχουν πολύ από αυτό”, δήλωσε ο Attenborough σύμφωνα με το Country Living. “Οι μέλισσες μπορεί να κουραστούν και απλά να μην έχουν αρκετή ενέργεια για να επιστρέψουν στην κυψέλη. Εάν βρείτε μια κουρασμένη μέλισσα στο σπίτι σας, μια απλή λύση ζάχαρης και νερού θα βοηθήσει να την αναζωογονήσετε. Απλώς ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό και βάλτε το σε ένα κουτάλι για να το φτάσει η μέλισσα”. Το μείγμα νερού και ζάχαρης θα ενυδατώσει ξανά την κουρασμένη μέλισσα και θα της δώσει λίγη ενέργεια που χρειάζεται.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα