Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί τα κάσιους είναι ακριβά

ΑρχικήΝέαΓιατί τα κάσιους είναι ακριβά
spot_img

Βίντεο στο Tik Tok σοκάρει την κοινή γνώμη, δείχνοντας από που προέρχεται στην πραγματικότητα το κάσιους.

Πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε συχνά κάσιους ως έναν νόστιμο και υγιεινό ξηρό καρπό. Αλλά ξέρουμε από που προέρχεται; Ο Jackson Jansen, ένας χρήστης του Tik Tok, μοιράστηκε με τους ακολούθους του την ανακάλυψή του για την προέλευση του καρπού, που είναι στην πραγματικότητα ένας σπόρος που αναπτύσσεται στο εξωτερικό μιας συγκεκριμένης ποικιλίας μήλου.

Στο βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς την έκπληξή του, μαζί με εικόνες του ξηρού καρπού που αναπτύσσεται στο εξωτερικό πολλών μήλων ανακαρδιοειδών. “Νιώθω σαν να μου λένε ψέματα σε όλη μου τη ζωή”, είπε.

Το βίντεό του στο TikTok δεν άργησε να γίνει viral, μιας και, όπως και εμείς, πολύς κόσμος δεν γνώριζε από που προέρχεται το κάσιους.

Αναλυτικότερα, τα κάσιους είναι περιτυλιγμένα σε ένα κέλυφος που περιέχει ένα τοξικό λάδι που είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο. Για αυτό κι ψήνονται σε υψηλή θερμοκρασία, είτε σε ατμό σε ένα μεγάλο περιστρεφόμενο τύμπανο ή σε ένα δοχείο με βραστό λάδι για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα ουρουσιόλης προτού αφαιρεθεί το κέλυφος, στεγνώσουν καλά και ξεφλουδιστούν, αναφέρει η Healthline. Έτσι, λοιπόν, φτάνουν σε εμάς τα ωμά κάσιους, που είναι ιδιαίτερα υγιεινά, μιας και δεν περιέχουν πρόσθετα αρώματα. Για όλη αυτή τους τη διαδικασία είναι και τόσο ακριβά για τους καταναλωτές.

Το γεγονός ότι τα κάσιους είναι  τεχνικά  σπόρος, επομένως δεν είναι αληθινός ξηρός καρπός, συνιστά ένα μακροχρόνιο debate σχετικά με το αν είναι φρούτο ή ξηρός καρπός.

Eσείς τι πιστεύετε;

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα