Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έκοβαν λαχανικά στην ίδια σανίδα με το ωμό κρέας! “Εφιάλτης” στην κουζίνα βρετανικού εστιατορίου

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΈκοβαν λαχανικά στην ίδια σανίδα με το ωμό κρέας! "Εφιάλτης" στην κουζίνα βρετανικού εστιατορίου
spot_img

Σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης, η υγιεινή του εστιατορίου ήταν ανύπαρκτη και το προσωπικό δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ απολυμαντικό χεριών!

Ζητήματα διασταυρούμενης μόλυνσης και έλλειψη πλυσίματος των χεριών εντοπίστηκαν από έναν επιθεωρητή κατά τη διάρκεια πρόσφατης αξιολόγησης υγιεινής των τροφίμων σε βρετανικό κατάστημα με ινδικό φαγητό.

- Advertisement -

Σύμμφωνα με τον ιστότοπο watfordobserver.co.uk, το Sujoy Tandoori στο Main Parade, Whitelands Avenue, Chorleywood έλαβε βαθμολογία  1/5 μετά από επιθεώρηση στις 11 Ιουνίου.

Το ειδησεογραφικό μέσο που αναφέρει τα αποτελέσματα της έκθεσης αναφέρει πως είδαν ιδίοις όμασι έναν από τους σεφ να ανακατεύει ωμό κρέας με τα χέρια του και μετά να ξεπλένει τα χέρια του χωρίς σαπούνι.

Αργότερα, ένα άλλο μέλος του προσωπικού εθεάθη να ξαναζεσταίνει ρύζι και να βάζει φαγητό σε δοχεία χωρίς να πλένει τα χέρια του με σαπούνι και ζεστό νερό, όπως θα έπρεπε.

Επιπλέον, ένας άλλος σεφ εθεάθη να κόβει έτοιμα προς κατανάλωση είδη σαλάτας στην ίδια σανίδα κοπής που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή ωμού κρέατος.

Το ρύζι, ακόμη, είχε ξαναζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων στους 69°C, όταν όλα τρόφιμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 75° C.

Ο επιθεωρητής είδε ότι ήταν διαθέσιμος μόνο ένας νεροχύτης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για το πλύσιμο τροφίμων και εξοπλισμού, ενώ βρισκόταν δίπλα στον χώρο παρασκευής ωμού κρέατος.

Επιπλέον, το μπουκάλι του απολυμαντικού, ήταν «γεμάτο και πεντακάθαρο», πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ στην κουζίνα.

Όλο το προσωπικό έχει ενημερωθεί ότι πρέπει να παρακολουθήσει Εκπαίδευση Υγιεινής Τροφίμων Επιπέδου 2.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Nanu Dey, είπε ότι του δόθηκε επίσης μια λίστα με βελτιώσεις που έπρεπε να κάνει, οι οποίες προφανώς έχουν εφαρμοστεί και αναμένει την επιβεβαίωση της ημερομηνίας επανελέγχου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα