Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπρόκολο στην κατάψυξη: Πώς να παγώσετε φρέσκο ​​μπρόκολο σε 6 βήματα

ΑρχικήΟικιακάΜπρόκολο στην κατάψυξη: Πώς να παγώσετε φρέσκο ​​μπρόκολο σε 6 βήματα
spot_img

Η κατάψυξη είναι μία καλή λύση, για να διατηρηθούν τα θρεπτικά συστατικά του και να παραταθεί η διάρκεια ζωής του.

 Τα οφέλη του μπρόκολου είναι πολλά και είναι αποδεδειγμένο ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά (συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, αμινοξέων και διαιτητικών ινών) και βιοδραστικές ενώσεις, όπως σουλφοραφάνη (SFN), γλυκοζινολικό (GLS) και φαινολικές ενώσεις, μεταξύ άλλων. Και οι πιο πρόσφατες έρευνες μάλιστα υποστηρίζουν πως μειώνει τον κίνδυνο και την σοβαρότητα καρκίνου του προστάτη, και περιορίζει τις δερματικές αλλεργίες.

Ερευνητές στο Nofima εξέτασαν σε ποιες συνθήκες θερμοκρασίας, το μπρόκολο διατηρεί όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης «Το μπρόκολο θα πρέπει κατά προτίμηση να φυλάσσεται σε θερμοκρασία μεταξύ 0-4 °C. Δηλαδή η θερμοκρασία της συντήρησης του ψυγείου. Αλλά το φως έχει επίσης αντίκτυπο, ειδικά εάν η θερμοκρασία αυξάνεται» είπαν οι ερευνητές σύμφωνα με τους οποίους «η αλυσίδα ψύξης δεν πρέπει να σπάει». Συνεπώς και η κατάψυξη είναι μία καλή λύση για να μην χάνει τα θρεπτικά του συστατικά, για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του και να διατηρηθεί το χρώμα του.

Η αποθήκευση του όμως στο ψυγείο απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία για να είναι αποτελεσματική. Το λαχανικό, καταρχήν, πρέπει να πλυθεί για να απομακρυνθεί η βρωμιά (κατά προτίμηση μουλιάστε το σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα). Στη συνέχεια κόψτε το σε ίσα κομμάτια και βάλτε το σε βραστό νερό για έως τρία λεπτά. Βγάλτε το κομμάτια μπρόκολου από το βραστό νερό και τοποθετήστε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Κατόπιν πρέπει να το στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας. Και τέλος μεταφέρετε τα κομμάτια του μπρόκολου σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα κατάψυξης, πιέζοντας τον αέρα που περισσεύει από την πλαστική σακούλα πριν τα σφραγίσετε. 

Το μπρόκολο διατηρείται από 3 μήνες έως και ένα χρόνο στην κατάψυξη και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη, επειδή είναι μερικώς ψημένο και να το προσθέσετε σε οποιαδήποτε συνταγή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο