Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πάνω από 2,5 ώρες για την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠάνω από 2,5 ώρες για την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στην Ιταλία
spot_img

Τι προτιμούν για τα Χριστούγεννα οι Ιταλοί.

Οι Ιταλοί περνούν σχεδόν τρεις ώρες (2,7) στην κουζίνα για να ετοιμάσουν τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια που σχεδόν εννέα στους δέκα (88%) έχουν επιλέξει να φάνε στο σπίτι ή με συγγενείς και φίλους σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Αγροτών Coldiretti. Αυτό προκύπτει από μια ανάλυση Coldiretti/Ixe για το ραντεβού με το πιο σημαντικό τραπέζι της χρονιάς. Από εκείνους που θα φροντίσουν τα γεύματα, το 85% θα τα προετοιμάσει προσωπικά – διευκρινίζει ο Coldiretti – με μια επιστροφή στο “φτιάξ’ το μόνος σου” ιδιαίτερα στους νέους, που βρίσκουν ικανοποίηση στην κουζίνα καθώς το μαγείρεμα και καλό φαγητό καθιερώνονται στις νέες γενιές ως πρωταρχικές δραστηριότητες αναψυχής, χαλάρωσης και προσωπικής επιβεβαίωσης. Υπάρχει όμως και το 7% που θα παραγγείλει τα πάντα απ΄έξω, ενώ το υπόλοιπο 4% θα βασιστεί σε πιάτα που φέρνουν συγγενείς ή φίλοι.

Οι πιο «κοινωνικοί» είναι Σικελοί και Σαρδηνοί, με μέσο όρο γύρω στα 10 άτομα καλεσμένους, ενώ οι πιο «μοναχικοί» είναι οι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Ιταλίας με 7 καλεσμένους. Η μέση δαπάνη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι αυξήθηκε, φθάνοντας στα 115 ευρώ ανά οικογένεια, 10% περισσότερα από το 2022, σηματοδοτώντας την επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα.

Αν και στο μενού της παραμονής των Χριστουγέννων σερβιρίστηκε ψάρι ως κυρίως πιάτο, ανήμερά των Χριστουγέννων επικρατεί το κρέας και κερδίζουν τα βραστά, ψητά και τηγανητά, από αρνί μέχρι γαλοπούλες, αλλά και σούπες, γεμιστά ζυμαρικά, καπελέτες σε ζωμό και πίτσες.  Μεταξύ των must-have προϊόντων εκτός από τα τοπικά, το αφρώδες κρασί επιβεβαιώνεται για σχεδόν εννέα στους δέκα Ιταλούς (89%) μαζί με τοπικά φρούτα εποχής (88%), ενώ το panettone με 78% ξεπερνάει το παλαιωμένο ακόμα pandoro στις προτιμήσεις. Το 73% επιλέγει επίσης παραδοσιακά τοπικά επιδόρπια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο