Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο τρόφιμο βγάζουν εντελώς από το μενού τους τα καλά εστιατόρια

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠοιο τρόφιμο βγάζουν εντελώς από το μενού τους τα καλά εστιατόρια
spot_img

Τι αποφάσισε το Παγκόσμιο Μαγειρικό Συμβούλιο του Relais & Châteaux.

Τα μέλη του Παγκόσμιου Μαγειρικού Συμβουλίου του Relais & Châteaux έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν να σερβίρουν χέλι για να αποτρέψουν την εξαφάνισή του. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μαγειρικής είναι μια διεθνής επιτροπή 21 σεφ από όλο το δίκτυο Relais & Châteaux (ένωση πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων με 580 μέλη σε 68 χώρες σε πέντε Ηπείρους). Το ευρωπαϊκό χέλι που εμφανίζεται σε μενού εστιατορίων σε όλο τον κόσμο,  έχει πλέον συμπεριληφθεί στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Η απόφαση ελήφθη από το συμβούλιο αφού ο μη κυβερνητικός οργανισμός Ethic Ocean εξέφρασε ανησυχίες ότι οι δημόσιες αρχές πρέπει να λάβουν υπόψη τις συστάσεις των επιστημόνων για την αναστολή της αλιείας χελιού στην Ευρώπη.

Τα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης των χελιών από το μενού τους και προέτρεψαν τα υπόλοιπα 580 ξενοδοχεία και εστιατόρια του ομίλου να κάνουν το ίδιο.

Ο πρόεδρος της Ethic Ocean, Gilles Boeuf, δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω την ένωση Relais & Châteaux να υποστηρίζει αυτήν την προειδοποίηση, η οποία στοχεύει, πάνω απ’ όλα, να διατηρήσει ένα εξαιρετικό είδος που αντανακλά τη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον.Αυτή η αιτία για τη διάσωση του χελιού αγγίζει πολλά θέματα βιοποικιλότητας. Ας δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά».

https://www.verdictfoodservice.com/news/relais-chateaux-chefs-eel/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο