Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
25.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο τρόφιμο βγάζουν εντελώς από το μενού τους τα καλά εστιατόρια

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠοιο τρόφιμο βγάζουν εντελώς από το μενού τους τα καλά εστιατόρια
spot_img

Τι αποφάσισε το Παγκόσμιο Μαγειρικό Συμβούλιο του Relais & Châteaux.

Τα μέλη του Παγκόσμιου Μαγειρικού Συμβουλίου του Relais & Châteaux έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν να σερβίρουν χέλι για να αποτρέψουν την εξαφάνισή του. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μαγειρικής είναι μια διεθνής επιτροπή 21 σεφ από όλο το δίκτυο Relais & Châteaux (ένωση πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων με 580 μέλη σε 68 χώρες σε πέντε Ηπείρους). Το ευρωπαϊκό χέλι που εμφανίζεται σε μενού εστιατορίων σε όλο τον κόσμο,  έχει πλέον συμπεριληφθεί στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Η απόφαση ελήφθη από το συμβούλιο αφού ο μη κυβερνητικός οργανισμός Ethic Ocean εξέφρασε ανησυχίες ότι οι δημόσιες αρχές πρέπει να λάβουν υπόψη τις συστάσεις των επιστημόνων για την αναστολή της αλιείας χελιού στην Ευρώπη.

Τα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης των χελιών από το μενού τους και προέτρεψαν τα υπόλοιπα 580 ξενοδοχεία και εστιατόρια του ομίλου να κάνουν το ίδιο.

Ο πρόεδρος της Ethic Ocean, Gilles Boeuf, δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω την ένωση Relais & Châteaux να υποστηρίζει αυτήν την προειδοποίηση, η οποία στοχεύει, πάνω απ’ όλα, να διατηρήσει ένα εξαιρετικό είδος που αντανακλά τη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον.Αυτή η αιτία για τη διάσωση του χελιού αγγίζει πολλά θέματα βιοποικιλότητας. Ας δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά».

https://www.verdictfoodservice.com/news/relais-chateaux-chefs-eel/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κέτερινγκ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: “Δεχόμαστε επίθεση με ψευδείς και αβάσιμους ισχυρισμούς”

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία παρασκευής γευμάτων στη...

Νέα πρόταση για εναρμονισμένη στην ΕΕ επισήμανση – Nutriscore και για τη καλή διαβίωση των ζώων

Μετά το Nutriscore η Γαλλία προτείνει ένα νέο σύστημα σήμανσης πέντε επιπέδων για την καλή διαβίωση των ζώων.

Λαμία – τροφική δηλητηρίαση: Από πρόθεση η φωτιά στο κέτερινγκ λέει η πυροσβεστική

Από πρόθεση ξεκίνησε η φωτιά που κατέκαψε το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την Πυροσβεστική.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα