Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια τροφίμων στην Ινδία… το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑσφάλεια τροφίμων στην Ινδία... το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
spot_img

Καρτ-ποστάλ από την Ινδία (part 4)

Σε μια βραδινή βόλτα μου στο Pune (Πούνε), περπάτησα στην πόλη και χάζευα τους πλανόδιους πωλητές. Ας μην μιλήσουμε για HACCP και ορθές υγιεινές πρακτικές. Ο καθένας πουλά ότι μπορεί και όπως μπορεί. Από φρούτα και λουκουμάδες, μέχρι tandoori chicken. Φυσικά, και δεν δοκίμασα φαγητό εκτός ξενοδοχείου… Αν και τα Imodium, υπήρχαν στην βαλίτσα μου, για παν ενδεχόμενο…

Όπου και να περπάτησα, αν και η φτώχεια ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, δεν ένιωσα μη ασφαλής ούτε για δευτερόλεπτο. Και όταν ρωτούσα τους πλανόδιους πωλητές, αν μπορώ να φωτογραφήσω το μαγαζάκι τους, όλοι μου έγνεφαν ναι με ένα γλυκόπικρο χαμόγελο…

Οι τιμές που βλέπετε είναι σε ινδικά ρούπι, ένα ευρώ είναι 85 ρούπι.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα