Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εεεε όχι και στο κρασί!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕεεε όχι και στο κρασί!
spot_img

Η πραγματικά ακατανόητη κίνηση της Ιρλανδίας.

H Ιρλανδία (θέλει να) θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει υποχρεωτική επισήμανση στα κρασιά σχετικά με τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωσή τους.

Δεν είναι μια είδηση μη αναμενόμενη.

Για το θέμα αυτό είχαμε γράψει σε αυτή την στήλη στις 22 του Μάρτη.

Γράφαμε τότε: ενώ η μεσογειακή διατροφική πυραμίδα προτείνει 1-2 ποτηράκια κρασιού κάθε μέρα, στην Ιρλανδία… η πυραμίδα είναι σαν να πρόκειται για μουσουλμανική χώρα που απαγορεύτεται η κατανάλωση αλκοόλ.

Μπορείτε να δείτε εδώ την ιρλανδική πυραμίδα των τροφίμων. Όπου δεν υπάρχει καμιά απολύτως νίξη στο κρασί.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η κατανάλωση με μέτρο ζυμούμενων αλκοολικών ποτών, δηλαδή μπύρας και κρασιού, έχει σημαντικά ωφέλη για την ανθρώπινη υγεία ενώ η κατανάλωση ποτών που έχουν παραχθεί με απόσταξη δεν έχει τέτοια ωφέλη.

Συνεπώς, είναι πραγματικά ακατανόητο αυτό που κάνει η Ιρλανδία και θα πρέπει να περιμένουμε σοβαρές αντιδράσεις από οινοπαραγωγές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα