Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα μικρό αλλά σημαντικό δωράκι θα κάνει τη διαφορά

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΈνα μικρό αλλά σημαντικό δωράκι θα κάνει τη διαφορά
spot_img

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις εξαγωγές των ελληνικών τροφίμων.

Εξαγωγές στην Σουηδία

Διαβάζω στο cibum:

Ευρεία γκάμα ελληνικών τροφίμων παρουσίασαν 11 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, συμμετέχοντας σε πρόσφατη επιχειρηματική αποστολή στη Στοκχόλμη, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος-ΣΒΕ και το Δίκτυο Enterprise Europe Network.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου μέσω του Παγκόσμιου Δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων σε 93 χώρες.

Οι συμμετέχουσες στην αποστολή εταιρίες παρουσίασαν σε Σουηδούς εισαγωγείς μεγάλο αριθμό κωδικών τροφίμων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με ανώτερα στελέχη της Fontana Foods, μίας από τις δύο μεγαλύτερες Σουηδικές εισαγωγικές επιχειρήσεις, που κατέχει ηγετική θέση με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα ράφια των ισχυρότερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, οι εταιρίες Alfa Leone, Ariston Hellas, Arkas, ΒιοΑγρός, Όμιλος Elea Cretan LandSpartan TreasureStrofilia Estate, Elmar Crete, Ktima Gkolezakis, Medbest, Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη, Natprod και Θαυμάσιο Ρόδι πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 συναντήσεις, με την υποστήριξη του Σουηδικού Επιχειρηματικού Φορέα Foretagarna και του Εμπορικού Γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Και μια ιδέα

Αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας μας που έρχονται τουρίστες από την Σουηδία και να κάνουν το εξής απλό: όταν φεύγουν οι Σουηδοί για την πατρίδα τους, θα μπορούσαμε να τους δίνουμε ένα μικρό δωράκι από την Ελλάδα, ένα τρόφιμο που να τους θυμίζει Ελλάδα. Έτσι, θα τους βάλουμε στη διαδικασία να ψάξουν Ελληνικά τρόφιμα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο