Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φοιτητές Επιστήμης Τροφίμων: Τα μαθήματα δεν δίνονται… παίρνονται!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦοιτητές Επιστήμης Τροφίμων: Τα μαθήματα δεν δίνονται... παίρνονται!
spot_img

Μια νέα στήλη από φοιτητές στο cibum.gr

Την περασμένη εβδομάδα, μια νέα στήλη ξεκίνησε στο cibum.gr, μια στήλη που «δίνει φωνή» σε νέες και νέους φοιτήτριες και φοιτητές (τους νέους μας συναδέλφους) που σπουδάζουν την Επιστήμη των Τροφίμων. Την (καλή) αρχή την έκανε ο Δημήτρης Ελευθερίου στις 6 Οκτώβρη με αυτό το άρθρο.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπουμε νέους συναδέλφους να γράφουν για τα τρόφιμα.

Στο αμφιθέατρο, όταν κάνω μάθημα στους εδώ φοιτητές μου, τους θυμίζω συχνά ότι ναι μεν είναι φοιτητές και εκκολαπτόμενοι επιστήμονες, αλλά για μένα είναι συνάδελφοι ήδη και ως συνάδελφοι είμαστε ίσοι. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά έχουμε και παρόμοια καθήκοντα. Ένα από αυτά, εν είδη, φιλικής συμβουλής είναι αυτό: επειδή ο χώρος των τροφίμων είναι γοργά εξελισσόμενος, χρήσιμο είναι να γίνεται μια εκτενής έρευνα της βιβλιογραφίας πριν γράψουμε ένα άρθρο και να αναφέρονται οι πιο πρόσφατες βιβλιογραφικές πηγές. Βιβλία και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί πάνω από 15 χρόνια ίσως να έχουν ξεπερασθεί από πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις. Όταν οι φοιτητές μου κάνουν ανασκόπηση της βιβλιογραφίας στα πλαίσια της διπλωματικής τους εργασίας, τους λέω πάντα να αρχίζουν την έρευνα από την πενταετία 2017-2022 και μετά να πηγαίνουν πιο πίσω.

Καλή Επιτυχία στους νέους συναδέλφους μας! 

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο