Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φοιτητές Επιστήμης Τροφίμων: Τα μαθήματα δεν δίνονται… παίρνονται!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦοιτητές Επιστήμης Τροφίμων: Τα μαθήματα δεν δίνονται... παίρνονται!
spot_img

Μια νέα στήλη από φοιτητές στο cibum.gr

Την περασμένη εβδομάδα, μια νέα στήλη ξεκίνησε στο cibum.gr, μια στήλη που «δίνει φωνή» σε νέες και νέους φοιτήτριες και φοιτητές (τους νέους μας συναδέλφους) που σπουδάζουν την Επιστήμη των Τροφίμων. Την (καλή) αρχή την έκανε ο Δημήτρης Ελευθερίου στις 6 Οκτώβρη με αυτό το άρθρο.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπουμε νέους συναδέλφους να γράφουν για τα τρόφιμα.

Στο αμφιθέατρο, όταν κάνω μάθημα στους εδώ φοιτητές μου, τους θυμίζω συχνά ότι ναι μεν είναι φοιτητές και εκκολαπτόμενοι επιστήμονες, αλλά για μένα είναι συνάδελφοι ήδη και ως συνάδελφοι είμαστε ίσοι. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά έχουμε και παρόμοια καθήκοντα. Ένα από αυτά, εν είδη, φιλικής συμβουλής είναι αυτό: επειδή ο χώρος των τροφίμων είναι γοργά εξελισσόμενος, χρήσιμο είναι να γίνεται μια εκτενής έρευνα της βιβλιογραφίας πριν γράψουμε ένα άρθρο και να αναφέρονται οι πιο πρόσφατες βιβλιογραφικές πηγές. Βιβλία και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί πάνω από 15 χρόνια ίσως να έχουν ξεπερασθεί από πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις. Όταν οι φοιτητές μου κάνουν ανασκόπηση της βιβλιογραφίας στα πλαίσια της διπλωματικής τους εργασίας, τους λέω πάντα να αρχίζουν την έρευνα από την πενταετία 2017-2022 και μετά να πηγαίνουν πιο πίσω.

Καλή Επιτυχία στους νέους συναδέλφους μας! 

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο