Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Στις 15 Φλεβάρη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο:
Girls with a more climate-friendly diet and lower intake of red meat/heme iron may be at higher risk of ID compared to girls with higher dietary climate impact. These results highlight the importance of considering risk groups of ID, such as menstruating girls, in the transition to more plant-based diets with lower climate impact.
To άρθρο υποστηρίζει πως τα κορίτσια που ακολουθούν φιλική προς το κλίμα διατροφή και χαμηλότερη πρόσληψη κόκκινου κρέατος/αιμικού σιδήρου μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ID Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν τη σημασία της συνεκτίμησης των ομάδων κινδύνου για ID, όπως τα κορίτσια που έχουν έμμηνο ρύση, κατά τη μετάβαση σε πιο φυτικές δίαιτες με χαμηλότερες κλιματικές επιπτώσεις.
Είναι ένα άρθρο- καμπανάκι σχετικά με το πώς η φιλική προς το περιβάλλον διατροφή έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία.

Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet