Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
25.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η επιλογή δίαιτας και οι συνέπειές της

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ επιλογή δίαιτας και οι συνέπειές της
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Στις 15 Φλεβάρη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο:

- Advertisement -

Iron intake and iron status of Swedish adolescents with diets of varying climate impacthttps://link.springer.com/article/10.1007/s00394-024-03572-y

Girls with a more climate-friendly diet and lower intake of red meat/heme iron may be at higher risk of ID compared to girls with higher dietary climate impact. These results highlight the importance of considering risk groups of ID, such as menstruating girls, in the transition to more plant-based diets with lower climate impact.

To άρθρο υποστηρίζει πως τα κορίτσια που ακολουθούν φιλική προς το κλίμα διατροφή και χαμηλότερη πρόσληψη κόκκινου κρέατος/αιμικού σιδήρου μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ID Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν τη σημασία της συνεκτίμησης των ομάδων κινδύνου για ID, όπως τα κορίτσια που έχουν έμμηνο ρύση, κατά τη μετάβαση σε πιο φυτικές δίαιτες με χαμηλότερες κλιματικές επιπτώσεις.

Είναι ένα άρθρο- καμπανάκι σχετικά με το πώς η φιλική προς το περιβάλλον διατροφή έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα