Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιτόγυρο χωρίς πίτα γίνεται;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠιτόγυρο χωρίς πίτα γίνεται;
spot_img

Η σπουδαιότητα της πίτας στο σουβλάκι…

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των αγοριών μου είναι το λεγόμενο «πιτόγυρο», ξέρετε η δική μας Ελληνική πίτα που τυλίγεται γύρω από χοιρινό (συνήθως) με τζατζίκι, κρεμμύδι, και ντομάτα.

Ο Ελύτης είχε πει το εξής: «Όταν σε ένα πιτόγυρο προσθέτεις κέτσαπ και μουστάρδα, του αφαιρείς το Αιγαίο, του αφαιρείς την Ελλάδα».

Εδώ στην Ιρλανδία, μπορώ να βρω όλα τα συστατικά για να φτιάξω πιτόγυρο, όλα εκτός από πίτες. Και σήμερα, θα ήθελα να τονίσω την γευστική αξία της πίτας. Η Ελληνική πίτα που χρησιμοποείται στα πιτόγυρα έχει την δικιά της γεύση και υφή, που την κάνουν μοναδική. Πιτόγυρο χωρίς Ελληνική πίτα, απλά δεν είναι πιτόγυρο!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις πίτες που παράγονται στην Μεσόγειο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Foods: The Large and Diverse Family of Mediterranean Flat Breads: A Database

Το άρθρο αυτό είναι χρήσιμο για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν διάφορες πίτες.

Και μια ευχή: ας ξεκινήσει κάποιο super market ή εξαγωγέας την εξαγωγή Ελληνικών πιτών στην Ιρλανδία…Για να μπορούμε και εμείς εδώ να φτιάχνουμε το σωστό πιτόγυρο…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο