Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πιο επικίνδυνη ασθένεια σήμερα στον κόσμο

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ πιο επικίνδυνη ασθένεια σήμερα στον κόσμο
spot_img

Και η “δύναμη” των λειτουργικών τροφίμων.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι καρδιαγγειακές ασθένειες προκαλούν περίπου 18.000.000 θανάτους κάθε χρόνο. Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός, θα μπορούσαμε να τον συγκρίνουμε με τον συνολικό αριθμό θανόντων από τον Covid-19 που είναι 7.000.000 σε όλο τον κόσμο, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Και στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Σύμφωνα με το cibum, σε περίπου 200.000 ανέρχεται στην Ελλάδα ο αριθμός των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία είναι συχνά απόρροια παθήσεων που προκαλούν βλάβες στην καρδιά, όπως η στεφανιαία νόσος και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η αρρύθμιστη αρτηριακή υπέρταση, οι βαλβιδοπάθειες, συγγενείς και άλλες μυοκαρδιοπάθεις, η μυοκαρδίτιδα κ.ά.

Στον σχεδιασμό νέων λειτουργικών τροφίμων κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας αυτά τα δεδομένα. Η καρδιαγγειακή κρίση μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία δημιουργίας και σχεδιασμού νέων τροφίμων με καρδιοπροστατευτικές δράσεις

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα