Η “κρυφή” σημασία της πιστοποίησης στη βιομηχανία τροφίμων.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο στο cibum, οι μεγαλύτεροι φορείς πιστοποίησης μιλούν για την πιστοποίηση.
Έχοντας εργαστεί μερικά χρόνια σε έναν από αυτούς τους φορείς, είχα την ευκαιρία και την πολύτιμη εμπειρία να έρθω σε επαφή με κάπου 200 εταιρείες τροφίμων, να δω από κοντά τον μόχθο και το μεράκι των ανθρώπων-δημιουργών.
Το πιο σημαντικό, κατά την γνώμη μου, που κάνουν τα πρότυπα πιστοποίησης είναι ότι καλλιεργούν μια κουλτούρα πιστοποίησης, μια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης! Αυτό είναι το πιο μεγάλο κέρδος για μια εταιρεία που αξιολογείται σε συνεχή βάση. Δεν είναι το καδραρισμένο στην είσοδο του εργοστασίου πιστοποιητικό! Αλλά το πώς σκέφτονται πλέον όλοι στην εταιρεία.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet