Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κουλτούρα πιστοποίησης

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΚουλτούρα πιστοποίησης
spot_img

Η “κρυφή” σημασία της πιστοποίησης στη βιομηχανία τροφίμων.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στο cibum, οι μεγαλύτεροι φορείς πιστοποίησης μιλούν για την πιστοποίηση.

Έχοντας εργαστεί μερικά χρόνια σε έναν από αυτούς τους φορείς, είχα την ευκαιρία και την πολύτιμη εμπειρία να έρθω σε επαφή με κάπου 200 εταιρείες τροφίμων, να δω από κοντά τον μόχθο και το μεράκι των ανθρώπων-δημιουργών.

Το πιο σημαντικό, κατά την γνώμη μου, που κάνουν τα πρότυπα πιστοποίησης είναι ότι καλλιεργούν μια κουλτούρα πιστοποίησης, μια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης! Αυτό είναι το πιο μεγάλο κέρδος για μια εταιρεία που αξιολογείται σε συνεχή βάση. Δεν είναι το καδραρισμένο στην είσοδο του εργοστασίου πιστοποιητικό! Αλλά το πώς σκέφτονται πλέον όλοι στην εταιρεία.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο