Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;
spot_img

Πρόταση για τζιν από ελληνικά βότανα.

Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στους Irish Times, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. https://funfood16.blogspot.com/2024/01/drumshanbo-gin-took-off-beyond-our.html

- Advertisement -

Σε αυτό το κείμενο περιγράφεται η ιστορία μιας πόλης (Drumshanbo) της Ιρλανδίας και πώς μπόρεσε να αλλάξει εμπορικό προσανατολισμό και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Περιληπτικά, το “κλειδί” σε αυτή την ιστορία είναι η δημιουργία ενός αποστακτηρίου, που παράγει gin και whiskey. Το gin είναι ένα πολύ εύκολο ποτό, μπορούμε να αποστάξουμε gin και να το εμφιαλώσουμε μέσα σε μια μέρα! Και έτσι, μπορούμε να έχουμε άμεσες πωλήσεις, εφ’όσον η ομάδα marketing έχει κάνει τις ανάλογες κινήσεις.

Το whiskey είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, μιας και το whiskey χρειάζεται τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωση. Οπότε μέχρι να παλαιωθεί το whiskey, έφτιαξαν gin με άμεσες πωλήσεις και …έσοδα.

Εμείς, στην Ελλάδα, μπορούμε να μιμηθούμε αυτό το παράδειγμα; Και ας τολμήσω να προτείνω και αυτό: εμείς στην Ελλάδα με τόσα μοναδικά βότανα, γιατί δεν φτιάχνουμε gin;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα