Πρόταση για τζιν από ελληνικά βότανα.
Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στους Irish Times, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. https://funfood16.blogspot.com/2024/01/drumshanbo-gin-took-off-beyond-our.html
Σε αυτό το κείμενο περιγράφεται η ιστορία μιας πόλης (Drumshanbo) της Ιρλανδίας και πώς μπόρεσε να αλλάξει εμπορικό προσανατολισμό και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Περιληπτικά, το “κλειδί” σε αυτή την ιστορία είναι η δημιουργία ενός αποστακτηρίου, που παράγει gin και whiskey. Το gin είναι ένα πολύ εύκολο ποτό, μπορούμε να αποστάξουμε gin και να το εμφιαλώσουμε μέσα σε μια μέρα! Και έτσι, μπορούμε να έχουμε άμεσες πωλήσεις, εφ’όσον η ομάδα marketing έχει κάνει τις ανάλογες κινήσεις.
Το whiskey είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, μιας και το whiskey χρειάζεται τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωση. Οπότε μέχρι να παλαιωθεί το whiskey, έφτιαξαν gin με άμεσες πωλήσεις και …έσοδα.
Εμείς, στην Ελλάδα, μπορούμε να μιμηθούμε αυτό το παράδειγμα; Και ας τολμήσω να προτείνω και αυτό: εμείς στην Ελλάδα με τόσα μοναδικά βότανα, γιατί δεν φτιάχνουμε gin;
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet