Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;
spot_img

Πρόταση για τζιν από ελληνικά βότανα.

Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στους Irish Times, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. https://funfood16.blogspot.com/2024/01/drumshanbo-gin-took-off-beyond-our.html

Σε αυτό το κείμενο περιγράφεται η ιστορία μιας πόλης (Drumshanbo) της Ιρλανδίας και πώς μπόρεσε να αλλάξει εμπορικό προσανατολισμό και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Περιληπτικά, το “κλειδί” σε αυτή την ιστορία είναι η δημιουργία ενός αποστακτηρίου, που παράγει gin και whiskey. Το gin είναι ένα πολύ εύκολο ποτό, μπορούμε να αποστάξουμε gin και να το εμφιαλώσουμε μέσα σε μια μέρα! Και έτσι, μπορούμε να έχουμε άμεσες πωλήσεις, εφ’όσον η ομάδα marketing έχει κάνει τις ανάλογες κινήσεις.

Το whiskey είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, μιας και το whiskey χρειάζεται τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωση. Οπότε μέχρι να παλαιωθεί το whiskey, έφτιαξαν gin με άμεσες πωλήσεις και …έσοδα.

Εμείς, στην Ελλάδα, μπορούμε να μιμηθούμε αυτό το παράδειγμα; Και ας τολμήσω να προτείνω και αυτό: εμείς στην Ελλάδα με τόσα μοναδικά βότανα, γιατί δεν φτιάχνουμε gin;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο