Έρευνα από επιστήμονες του Ιόνιου Πανεπιστημίου
Σε ένα πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης Ελλήνων επιστημόνων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, ανασκοπούνται όλες οι νέες μέθοδοι παραγωγής λειτουργικών τροφίμων με χρήση πράσινων μεθόδων. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκχυλίσματα που προέρχονται από μικρο-οργανισμούς και φυτά και προτείνονται πλάνα δράσης (action plans) για την εμπορική παραγωγή αυτών των νέων τροφίμων.
Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αξιοποίηση παραπροϊόντων σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet