Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες μέθοδοι εμπορικής παραγωγής λειτουργικών τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΝέες μέθοδοι εμπορικής παραγωγής λειτουργικών τροφίμων
spot_img

Έρευνα από επιστήμονες του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Σε ένα πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης Ελλήνων επιστημόνων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, ανασκοπούνται όλες οι νέες μέθοδοι παραγωγής λειτουργικών τροφίμων με χρήση πράσινων μεθόδων. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκχυλίσματα που προέρχονται από μικρο-οργανισμούς και φυτά και προτείνονται πλάνα δράσης (action plans) για την εμπορική παραγωγή αυτών των νέων τροφίμων.

Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αξιοποίηση παραπροϊόντων σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο