ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΝέες μέθοδοι εμπορικής παραγωγής λειτουργικών τροφίμων

Νέες μέθοδοι εμπορικής παραγωγής λειτουργικών τροφίμων

2 λεπτά ανάγνωσης

Έρευνα από επιστήμονες του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Σε ένα πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης Ελλήνων επιστημόνων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, ανασκοπούνται όλες οι νέες μέθοδοι παραγωγής λειτουργικών τροφίμων με χρήση πράσινων μεθόδων. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκχυλίσματα που προέρχονται από μικρο-οργανισμούς και φυτά και προτείνονται πλάνα δράσης (action plans) για την εμπορική παραγωγή αυτών των νέων τροφίμων.

- Advertisement -

Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αξιοποίηση παραπροϊόντων σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

- Advertisement -

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.