Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νεολαία: Παραισθησιογόνα, εικονική πραγματικότητα και έλλειψη οράματος…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΝεολαία: Παραισθησιογόνα, εικονική πραγματικότητα και έλλειψη οράματος...
spot_img

Η αύξηση της χρήσης παραισθησιογόνων από τους νέους και οι ευθύνες των μεγαλύτερων

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο cibum, πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν παραισθησιογόνα το 2019. Εντύπωση προκαλεί η αύξηση από 1,7% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω το 2002 σε 2,2% το ίδιο έτος.

- Advertisement -

Η χρήση LSD μεταξύ 2002 και 2019 αυξήθηκε συνολικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με το ποσοστό των να αυξάνεται σε 4% το 2019 για τα άτομα ηλικίας 18-25 ετών.

Σύμφωνα με τη  Deborah Hasin, PhD, καθηγήτρια επιδημιολογίας στην ψυχιατρική, στο Columbia University Irving Medical Center και συγγραφέα της μελέτης, παράγοντες, όπως οι αλλαγές στην αντίληψη του κινδύνου, στους συγκεκριμένους τύπους διαθέσιμων ναρκωτικών και στις προσδοκίες των ευεργετικών επιδράσεων της «μικροδοσολογίας» μπορεί  να έχουν οδηγήσει σε αυξημένη χρήση ορισμένων παραισθησιογόνων τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό μπορεί να έχει συνεισφέρει και η κάλυψη από τα ΜΜΕ που εστιάζει στις «θετικές», στιγμιαίες επιδράσεις τους σε μικρές δόσεις.

Η χρήση αυτών των ενώσεων είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Ως γονείς αλλά και ως ενεργοί πολίτες, θα πρέπει να δούμε αυτό το πρόβλημα και να σταθούμε δίπλα στους νέους. Η τωρινή πραγματικότητα με τα μνημόνια, τους εξευτελιστικά χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη οράματος και μια μηδενιστική προσέγγιση από τους νέους είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολούν σε καθημερινή βάση.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα