Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις “αργοπεθαίνουν” και η Ευρώπη κοιμάται…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι επιχειρήσεις "αργοπεθαίνουν" και η Ευρώπη κοιμάται...
spot_img

Ανικανότητα; Απάθεια; Ή κάτι χειρότερο;

Όλοι μας έχουμε λάβει φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Σε ένα καφέ στην Ιρλανδία, σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του, το κόστος για ρεύμα από €34/μέρα έχει εκτιναχθεί στα €123/μέρα!

- Advertisement -

Παρόμοιες ιστορίες υπάρχουν σε όλες τις χώρες της «αναπτυγμένης» ΕΕ! Αλλά σε πολιτικό επίπεδο τόσο η ΕΕ (κεντρικά) αλλά και σε επίπεδο εθνικών κυβερνήσεων, τίποτα δεν έχει γίνει…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πια περάσει στα ψιλά των εφημερίδων και η Ρωσία κάνει τα παιχνίδια της με τις τιμές του αερίου.

Πρώτη φορά στη ζωή μου, βλέπω τόση απάθεια από τις κυβερνήσεις για τους πολίτες των χωρών τους… αλλά και τόση αμηχανία και ανικανότητα να χαράξουν μια στρατηγική. Ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατάει αλλά κανένας δεν έχει καταφέρει να χαράξει μια στρατηγική για τον ερχόμενο χειμώνα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις 6.9.22 η Εφημερίδα Συντακτών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δράσεις και οι αντιδράσεις (στους Ρώσους) είναι από αναιμικές ως ανύπαρκτες. Ανικανότητα; Απάθεια; Ή κάτι χειρότερο;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα