Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ταχίνι: H διατροφική του αξία και το εξαγωγικό του δυναμικό

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤαχίνι: H διατροφική του αξία και το εξαγωγικό του δυναμικό
spot_img

Το 100% ελληνικό ταχίνι ΣΑΜΥΘΟΣ.

Διάβασα στο cibum.gr μια εξαιρετική είδηση σχετικά με το ταχίνι.

- Advertisement -

Η οικοτεχνία ΣΑΜΥΘΟΣ, με επικεφαλής τον Θανάση Πολυζωίδη, είναι μια νέα καθετοποιημένη επιχείρηση, που παράγει ελληνικές σπιτικές υπερτροφές. Ο κ. Πολυζωίδης, με σπουδές στη γεωπονία και στη διασφάλιση ποιότητας τροφίμων ταξιδεύει το 100% ελληνικό ταχίνι ΣΑΜΥΘΟΣ, στα ράφια των πιο «ψαγμένων» delicatessen του κόσμου.

Κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση για την διατροφική αξία του ταχινιού, βρήκα αυτό το επιστημονικό άρθρο: “The Nutritive and Medicinal Properties of Tahini: A Review”

https://ijns.sums.ac.ir/article_48054.html

Συνδυάζοντας άριστες πρώτες ύλες με την απαραίτητη τεχνογνωσία, είναι εφικτό να παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα και να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα βιβλιογραφία για να αυξήσουμε το εξαγωγικό τους δυναμικό.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα