Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ταχίνι: H διατροφική του αξία και το εξαγωγικό του δυναμικό

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤαχίνι: H διατροφική του αξία και το εξαγωγικό του δυναμικό
spot_img

Το 100% ελληνικό ταχίνι ΣΑΜΥΘΟΣ.

Διάβασα στο cibum.gr μια εξαιρετική είδηση σχετικά με το ταχίνι.

Η οικοτεχνία ΣΑΜΥΘΟΣ, με επικεφαλής τον Θανάση Πολυζωίδη, είναι μια νέα καθετοποιημένη επιχείρηση, που παράγει ελληνικές σπιτικές υπερτροφές. Ο κ. Πολυζωίδης, με σπουδές στη γεωπονία και στη διασφάλιση ποιότητας τροφίμων ταξιδεύει το 100% ελληνικό ταχίνι ΣΑΜΥΘΟΣ, στα ράφια των πιο «ψαγμένων» delicatessen του κόσμου.

Κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση για την διατροφική αξία του ταχινιού, βρήκα αυτό το επιστημονικό άρθρο: “The Nutritive and Medicinal Properties of Tahini: A Review”

https://ijns.sums.ac.ir/article_48054.html

Συνδυάζοντας άριστες πρώτες ύλες με την απαραίτητη τεχνογνωσία, είναι εφικτό να παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα και να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα βιβλιογραφία για να αυξήσουμε το εξαγωγικό τους δυναμικό.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο