Ακόμα και στην δημιουργία ΠΟΠ τυριών είμαστε τραγικά πίσω.
Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στον βρετανικό Guardian σχετικά με την δημιουργία ενός μουσείου τυριών στη Γαλλία:
Αυτή η είδηση μού έφερε στο νου ένα άρθρο που έχω γράψει (πριν από …μερικά χρόνια!) σχετικά με την Ιρλανδία που έχει πολλά αξιόλογα τυριά αλλά μόνο 1 (ναι, μόνο ένα) ΠΟΠ τυρί: https://www.rte.ie/brainstorm/2021/0305/1201099-irish-cheese-protected-designation-of-origin-pdo
Η Ελλάδα έχει 23 ΠΟΠ τυριά…
Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν πάνω από 45 ΠΟΠ τυριά η καθεμία!
Τα Ιταλικά ΠΟΠ τυριά μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://cheese.fandom.com/wiki/List_of_Italian_PDO_cheeses
Εν κατακλείδι, ακόμα και στην δημιουργία ΠΟΠ τυριών είμαστε τραγικά πίσω, έτη φωτός θα έλεγα.
Τα αρμόδια Υπουργεία τι κάνουν επ’αυτού;
Καταλαβαίνουν ότι η πιστοποίηση ΠΟΠ μπορεί να αυξήσει σημαντικά το εξαγωγικό δυναμικό της τυροκομίας;
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet