Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To μουσείο Τυριών και τα ελληνικά ΠΟΠ τυριά

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTo μουσείο Τυριών και τα ελληνικά ΠΟΠ τυριά
spot_img

Ακόμα και στην δημιουργία ΠΟΠ τυριών είμαστε τραγικά πίσω.

Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στον βρετανικό Guardian σχετικά με την δημιουργία ενός μουσείου τυριών στη Γαλλία:

https://www.theguardian.com/food/article/2024/jun/14/hommage-to-fromage-frances-first-cheese-museum-opens-in-paris-musee-du-fromage

Αυτή η είδηση μού έφερε στο νου ένα άρθρο που έχω γράψει (πριν από …μερικά χρόνια!) σχετικά με την Ιρλανδία που έχει πολλά αξιόλογα τυριά αλλά μόνο 1 (ναι, μόνο ένα) ΠΟΠ τυρί: https://www.rte.ie/brainstorm/2021/0305/1201099-irish-cheese-protected-designation-of-origin-pdo

Η Ελλάδα έχει 23 ΠΟΠ τυριά…

Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν πάνω από 45 ΠΟΠ τυριά η καθεμία!

Τα Ιταλικά ΠΟΠ τυριά μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://cheese.fandom.com/wiki/List_of_Italian_PDO_cheeses

Εν κατακλείδι, ακόμα και στην δημιουργία ΠΟΠ τυριών είμαστε τραγικά πίσω, έτη φωτός θα έλεγα.

Τα αρμόδια Υπουργεία τι κάνουν επ’αυτού;

Καταλαβαίνουν ότι η πιστοποίηση ΠΟΠ μπορεί να αυξήσει σημαντικά το εξαγωγικό δυναμικό της τυροκομίας;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο