Αν και από 1.1.23, υποτίθεται ότι θα έχουμε μια εναρμονισμένη front of the pack επισήμανση για την διατροφική αξία του κάθε τροφίμου, μάλλον χάβρα Ιουδαίων επικρατεί σε επίπεδο ΕΕ, όπως διαβάσαμε εδώ.
Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του και η Ελλάδα απλά παρακολουθεί…
Αν δεν επέμβουμε άμεσα, κινδυνεύουμε το ελαιόλαδο και το κρασί να έχουν χαμηλή βαθμολογία στο Nutriscore.
Ασχολείται κανείς;
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
*Προσοχή! H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!
\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.
Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που “καυχιούνται” για τα επίπεδα άγχους τους θεωρούνται λιγότερο ικανοί και λιγότερο συμπαθείς από τους συναδέλφους τους.
Η εταιρεία Παλίρροια προσέφυγε στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας καταγγέλλοντας ότι η εκστρατεία προώθησης της νέας σειράς "Έτοιμα Σπιτικά" γεύματα της 3αλφα παραβιάζει τον Ελληνικό κώδικα διαφήμισης.
Η Γερμανία αντιδρά στο αίτημα της Τουρκίας στην ΕΕ για κατοχύρωση του ντονέρ ως «εγγυημένη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ» με συγκεκριμένη ποσότητα υλικών και είδος κρέατος.