Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

Τα ντολμαδάκια κάνουν καλό! Επιστημονική έρευνα για τα οφέλη των… αμπελόφυλλων

Τα φύλλα αμπέλου αποτελούν εξαιρετική πηγή φαινολικών ενώσεων με αντιοξειδωτικές επιδράσεις ενώ παράλληλα συνδέονται με έλεγχο φλεγμονωδών διαταραχών, πόνου, αιμορραγίας και υψηλής αρτηριακής πίεσης

Νέα Εποχή για το ελαιόλαδο

Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) διοργάνωσε συζήτηση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τις διατροφικές και οικονομικές σχέσεις ελαιολάδου/πυρηνελαίου/σπορελαίων

Μελέτη: M.A.P. μαζί με ενεργή συσκευασία για την αύξηση της διάρκειας ζωής του κέικ χωρίς γλουτένη

Μια νέα μελέτη από την Πολωνία, συνδυάζει την συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας με ενεργή συσκευασία για την αύξηση της διάρκειας ζωής του κέικ χωρίς γλουτένη με βήτα-γλυκάνη

Αμπελόφυλλα: Τα ντολμαδάκια υπό νέο πρίσμα

Τα αμπελόφυλλα έχουν ήδη αποδειχθεί εξαιρετική πηγή βιοδραστικών μορίων, κυρίως φαινολικών ενώσεων και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Μελέτη: Θέλετε την τέλεια συσκευασία; Ρωτήστε τους καταναλωτές!

Η συσκευασία πλέον είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ ικανό να επηρεάσει την αντίληψη των προϊόντων, την απόφαση αγοράς και τις επιλογές τροφίμων των καταναλωτών

Μελέτη: Η Ηδονική αντίληψη των καταναλωτών για το γάλα μακράς διάρκειας (UHT)

Τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας προσδιόρισαν τα βασικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των γαλακτοκομικών προϊόντων με στόχο τη βελτίωση της αισθητηριακής τους ποιότητας

Πόσο άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών μετά τα lockodown

Από το 2020 με την εμφάνιση της COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν, υπήρξαν σημαντικές αλλαγές με διατροφικό αντίκτυπο στους πολίτες

Reality shows και τηλεοπτικά προγράμματα γεμάτα με αλκοόλ και ανθυγιεινό φαγητό

Mια νέα μελέτη δείχνει ότι αλκοόλ και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, εμφανίζονται συχνά σε reality shows

Οι παχύσαρκες γυναίκες και οι λιποβαρείς άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από κατάγματα

Διαπιστώθηκε ότι για κάθε αύξηση κατά πέντε εκατοστά στην περιφέρεια της μέσης μιας γυναίκας λόγω έξτρα κιλών, ο κίνδυνος κατάγματος αύξανε κατά 3% έως 7%

Πώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;

Ισπανική μελέτη για τις επιπτώσεις των lockdown στην διατροφή

Υψηλός ο κίνδυνος λιστερίωσης από καπνιστό σολομό!

Ανάγκη βελτίωσης των πρακτικών υγιεινής σε εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται άψητα προϊόντα σολομού, καθώς και καλύτερης ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον κίνδυνο πρόκλησης λιστερίωσης από καπνιστό σολομό

Μεσογειακή διατροφή vs δίαιτας χαμηλών λιπαρών: Η νέα έρευνα Πανεπιστημίου της Κόρδοβα

Ισπανοί ερευνητές μελέτησαν δύο διατροφικά πρότυπα: εκείνο της Μεσογειακής διατροφής και εκείνο μιας διατροφής με χαμηλή πρόσληψη λιπαρών, με τη συμμετοχή 1002 ατόμων σε βάθος επταετίας.

“Μικροβιακή Πρωτεΐνη”: Το νέο εναλλακτικό κρέας από μύκητες που βοηθά στη διάσωση των δασών

Τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε μπιφτέκια και άλλα παρόμοια, απλώς αυτά τα μπιφτέκια θα παράγονται με διαφορετικό τρόπο

“Ρομπότ – Chef” μπορεί να γευτεί ακριβώς πόσο αλμυρό πρέπει να είναι ένα πιάτο

Ένα ρομπότ «σεφ» δοκιμάζει το φαγητό και αξιολογεί εάν είναι επαρκώς καρυκευμένο και αν αρέσει στους καταναλωτές

Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι που κρύβουν τα Smoothies και τα ροφήματα με απαστερίωτο γάλα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δημοφιλή ροφήματα από ανεπεξέργαστες, ωμές πρώτες ύλες όπως τα smoothies και το νωπό γάλα, μπορεί να είναι πηγή ανθεκτικών στα αντιβιοτικά κολοβακτηριδίων και ανθεκτικών γονιδίων

Διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων; Νέα επιστημονική μελέτη δίνει την απάντηση

Οι χρονικά περιορισμένες διατροφές, όπως η διαλειμματική νηστεία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι υπερέχουν των υπόλοιπων επιλογών για απώλεια βάρους

Καρότα: Ποια επικάλυψη βελτιώνει τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά – Επιστημονική μελέτη

Διατήρηση της ποιότητάς τους, περιορισμός της αλλαγής χρώματος και τη μικροβιακής ανάπτυξης, μείωση της ενζυμικής δραστηριότητας και αύξηση της διατήρησης της συνολικής περιεκτικότητας σε καροτενοειδή

Οινοποιεία: Αξιολόγηση Ασφάλειας Τροφίμων – Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι

Οι κίνδυνοι που εμφανίζονται στην παραγωγή κρασιού μπορεί να προέρχονται από το περιβάλλον, τον εξοπλισμό επεξεργασίας και τους εργαζόμενους του οινοποιείου, αν και οι δύο πιο κοινές αιτίες μεγάλων περιστατικών ασφάλειας τροφίμων είναι αυτές που σχετίζονται με αδήλωτα αλλεργιογόνα και διασταυρούμενη μόλυνση

Επιστημονική μελέτη για γρήγορο και εύκολο χαρακτηρισμό του ελαιολάδου ενάντια στο food fraud

Μια κρίσιμη στρατηγική για την απόδειξη της ποιότητας και της γνησιότητας του ελαιολάδου, είναι η δημιουργία εύκολων, γρήγορων και φθηνών μεθόδων ανάλυσης, κάτι που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό.

Η επιστήμη της φυσικής δείχνει τον δρόμο για τα τέλεια al dente ζυμαρικά

Επιστήμονες χρησιμοποίησαν μεθόδους φυσικής και πειράματα, προκειμένου να διαπιστώσουν τι είναι αυτό που επηρεάζει την υφή των ζυμαρικών.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο