Παρά τις προόδους στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων, οι τροφιμογενείς ασθένειες (FBD) εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα παγκοσμίως, με σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία και στις οικονομίες και την ανάπτυξη των χωρών.
Η εταιρεία ανέπτυξε μια συσκευή χειρός ικανή να μετρά τη φρεσκάδα και να καθορίζει μια ακριβέστερη ημερομηνία λήξης για το κρέας και τα ψάρια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
Μια μελέτη δείχνει ότι η καλλιέργεια κυπροειδών, καβουριών ή χελωνών softshell σε ορυζώνες, θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν τρόφιμα με πιο βιώσιμο τρόπο
Η βιομηχανία απαιτεί υποκατάστατα υλικά για την παραγωγή σχηματοποιημένης συσκευασίας πολτού για εφαρμογές όπως περιέκτες τροφίμων για takeaway και κουτιά για ποτά
Τα ευρήματα αυτής της εργασίας είναι πολύτιμα για την παροχή μιας νέας μεθοδολογίας για τον έλεγχο ταυτότητας των EVOOs, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα της παραγωγής, της συσκευασίας και της εμπορίας του EVOO.
Η ανάγκη για αυτό το συνέδριο προκλήθηκε από ένα αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την EFSA να παράσχει μια ενημερωμένη RBA κατανάλωσης ψαριών σε σχέση με την παρουσία διοξινών και παρόμοιων με τις διοξίνες PCB.
Η ακατάλληλη θερμοκρασία θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους
για αλλοίωση της ποιότητας των ευπαθών τροφίμων σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα
Το κακαόμελο είναι ένας ημιδιαφανής χυμός που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του κακάο, με χημικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά παρόμοια με τον πολτό κακάο
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λίμερικ με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή, δημιούργησαν συμπληρώματα διατροφής από κεφάλια σολομού με εκχύλιση πολικών λιποειδών
Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.