cibum team
Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου ολόκληρη η Νάουσα θα κινείται στον ρυθμό του τρύγου. Τα οινοποιεία της θα υποδεχτούν -με υγειονομικά πρωτόκολλα- επισκέπτες. Οι βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων θα γεμίσουν με έργα καλλιτεχνών με θέμα τον τρύγο. Ντοκιμαντέρ, ταινία και θέατρο, γευσιγνωσίες, διηγήσεις παραμυθιών, τεκμηριωτική φωτογραφία, ζωγραφική και κεραμική, βιβλιοπαρουσίαση, πεζοπορίες και «Ο Καραγκιόζης Τρυγητής» θα δώσουν τον δικό τους τόνο στη γιορτή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ο οποίος διοργανώνει Φεστιβάλ Τρύγου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Interreg Europe Cult-Create».
Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Νάουσας, τη Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας, τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Λόγω των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, θα τηρηθούν αυστηρά και πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για τη νόσο Covid -19.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα οινοποιεία VAENI, Λούση, Κτήμα Κελεσίδη, Κτήμα Κυρ-Γιάννη και Δαλαμάρα.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δύο ξενοδοχεία θα προσφέρουν εκπτώσεις στους διαμένοντες πελάτες. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση παράτασης ή άρσης των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και στην Ημαθία για τη νόσο Covid-19, το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα τροποποιηθεί.
Vertical Farming: Γιατί λένε οι ειδικοί πως ήρθε για να μείνει;
Δεκάδες παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από κολατσιό σε κυλικεία
Διάθεση και υγρασία: Η άσχημη ψυχολογική διάθεση οφείλεται στην υψηλή υγρασία των τελευταίων ημερών;
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τα νέα σήματα πιστοποίησης AGRO
Το καινοτόμο κριτσίνι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
ΣΔΑΤ: Ο ρόλος της διοίκησης και τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης.
Σχέδιο εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλάζουν οι διαδικασίες ελέγχων και πληρωμών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης