Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
29.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6.000 τόνοι κυπριακό χαλούμι στα… “αζήτητα”

ΑρχικήΝέα6.000 τόνοι κυπριακό χαλούμι στα... "αζήτητα"
spot_img

Η Κύπρος βρίσκεται με ένα απόθεμα 6.000 τόνων χαλουμιού, του αλατισμένου παραδοσιακού τυριού της, που έμεινε απούλητο λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού που αποδυνάμωσε την εγχώρια και τη διεθνή ζήτηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι παραγωγοί έχουν περισσότερα από έξι εκατομμύρια κιλά χαλούμι αποθηκευμένα σε αποθήκες, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου ενώπιον του κοινοβουλίου.

- Advertisement -

Η ζήτηση γι αυτό το τυρί που μπορεί να τηγανιστεί χωρίς να λιώσει κατέρρευσε το τρέχον έτος, καθώς έκλεισαν οι χώροι εστίασης σε όλη την Ευρώπη για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, κάτι που οδήγησε στο κλείσιμο των ξενοδοχείων και αποτέλεσε εμπόδιο για τον τουρισμό στο νησί.

Στο εξής, η κυπριακή κυβέρνηση κινητοποιεί τους πρεσβευτές της στο εξωτερικό για να βοηθήσουν τους παραγωγούς να διαθέσουν τα αποθέματά τους σε χαλούμι — το σημαντικότερο και γνωστότερο εξαγωγικό προϊόν του νησιού — προς άλλες αγορές, πρόσθεσε η υπουργός.

Το χαλούμι, που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, καταχωρήθηκε τον Απρίλιο από την ΕΕ στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά απορροφώντας σχεδόν το 50% των εξαγωγικών πωλήσεων του τυριού, μπροστά από τη Σουηδία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα