Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aγωγή κατά Kraft Heinz σχετικά με το χρόνο προετοιμασίας των mac and cheese

ΑρχικήΝέαAγωγή κατά Kraft Heinz σχετικά με το χρόνο προετοιμασίας των mac and cheese
spot_img

H αγωγή ισχυρίζεται πως η Kraft Heiνz κερδίζει ενάντια στους καταναλωτές πωλώντας τα προϊόντα της ακριβότερα, χάρη στον υποτιθέμενο ελάχιστο προετοιμασίας των mac and cheese.

Βροχή πέφτουν οι μηνύσεις σε εταιρείες τροφίμων, σχετικά με παραπλανητικές δηλώσεις προς τους καταναλωτές.

Πρόσφατα, μια είδηση ήρθε στο φως, που αφορά τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία κατηγορεί την Kraft Heinz για παραπλανητική διαφήμιση σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί μια μερίδα mac and cheese στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται πως το προϊόν mac and cheese (μακαρόνια με τυρί) , Velveeta Shells & Cheese, της Kraft Heinz είναι έτοιμο σε “3μιση λεπτά”, η Amanda Ramirez λέει ότι αυτός είναι μόνο ο χρόνος που χρειάζεται κάθε φλιτζάνι για να ψηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων και ότι η πραγματική διαδικασία προετοιμασίας, σε όλα τα στάδια διαρκεί περισσότερο, αναφέρει ο ιστότοπος New England Public Media.

H εν λόγω κατηγορία αποτελεί μέρος μιας ομαδικής αγωγής 15 σελίδων που κατατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Μεταξύ άλλων, η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Kraft Heinz πουλά το προϊόν σε υψηλότερη τιμή (10,99 δολάρια, περίπου 10 ευρώ) από ό,τι θα έκανε, εάν δεν παραπλανούσε τους καταναλωτές σχετικά με τον χρόνο προετοιμασίας των ζυμαρικών.

Η αγωγή ζητά αποζημίωση άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και καλύπτει τους καταναλωτές περίπου 10 πολιτειών της Βορείου Αμερικής που αγόρασαν τις συσκευασίες mac and cheese. Ο δικηγόρος της Ramirez αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότεροι από 100 τέτοιοι πελάτες, αφού το προϊόν πωλείται στο διαδίκτυο και σε καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Η εταιρεία Kraft Heinz χαρακτήρισε τη μήνυση “επιπόλαιη” σε μια δήλωση που έκανε στον ιστότοπο New England Public Media, και ανέφερε πως θα υπερασπιστεί σθεναρά το προϊόν της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο