Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στον Τύρναβο η ιστορική πρώτη συνεδρίαση της διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα

ΑρχικήΝέαΣτον Τύρναβο η ιστορική πρώτη συνεδρίαση της διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα
spot_img

cibum team

Στον Τύρναβο πραγματοποιήθηκε η ιστορική πρώτη Γενική Συνέλευση της «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑΣ – ΑΜΚΕ».

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Περιφερειάρχες κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός – Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης – Ηπείρου, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, ενώ επίσης παραβρέθηκαν εκ μέρους του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» ο Γενικός Διευθυντής κ. Δ. Γαλαμάτης και ο κ. Στράτος Νικολάου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος.

Κατά την ομιλία της στην «ιστορική» αυτή συνέλευση, την πρώτη μετά την αναγνώριση της Οργάνωσης από το ΥΠΑΑΤ, η τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, κτηνοτρόφων, τυροκόμων και εκπροσώπων γαλακτοβιομηχανιών, ευχαρίστησε το προσωρινό ΔΣ για την πρόσκληση και τόνισε πως και η Κυβέρνηση της ΝΔ και η ίδια, έμπρακτα και αποφασιστικά, είναι πάντα στο πλευρό τους:

«Ακούσατε τον Πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώνει τη μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών από το 13% στο 6% σε μια κίνηση ουσίας αλλά και προφανούς συμβολισμού. Άλλωστε, μέσα σε 25 μήνες έγινε πραγματικότητα ό,τι θεωρούνταν αδύνατο για πολλά χρόνια: η νέα κανονικότητα των ελέγχων για ελληνοποιήσεις, η Διεπαγγελματική, τα πρώτα βαριά πρόστιμα για νοθεία ΠΟΠ προϊόντων, το νέο κυρωτικό πλαίσιο, το νέο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ. Δεν υπάρχει τίποτα, που να το αφήσαμε “στα συρτάρια” επειδή ήταν δύσκολο να γίνει. Και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη στις εξαγωγές της φέτας και στην τιμή του γάλακτος και θα φανούν επίσης και στην αύξηση της παραγωγής».

Για την πορεία της από δω και πέρα, τόνισε με νόημα πως «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, διότι η Διεπαγγελματική, λόγω ακριβώς αυτής της μεγάλης περιπέτειας μέχρι να ιδρυθεί, ξεκινά χωρίς περίοδο χάριτος ούτε μίας ημέρας. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, οι ανάγκες πολύ μεγάλες, όπως και οι απαιτήσεις, γνωρίζοντας όμως τον Γιάννη Βιτάλη και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. θα έλεγα ότι έχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχουν, υιοθετώντας καλές πρακτικές από αντίστοιχες οργανώσεις στο εξωτερικό ώστε η Διεπαγγελματική της Φέτας να ασκήσει πραγματικά τον ρόλο της στην αγορά και την παραγωγή, στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα