cibum team
Χθες, η Αθήνα φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUMED9, οι εργασίες της οποίας έληξαν με δείπνο που παρατέθηκε στο πρωτοποριακό εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι ηγέτες των μεσογειακών κρατών Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας, απόλαυσαν ένα γεύμα που απέπνεε άρωμα Ελλάδας διά χειρός του Executive Chef του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Τι περιελάμβανε το συγκεκριμένο μενού; Σύμφωνα με το protothema.gr η υψηλή γαστρονομία προς τους ηγέτες περιελάμβανε carpaccio τομάτας με αγγιναράκι Τήνου, αλατσοελιές, ξινμυζήθρα, παξιμάδι χαρουπιού και πετιμέζι, κριθαρότο με σκορπίνα, σπαράγγια και φθινοπωρινή τρούφα, φιλέτο από φαγκρί στον ζωμό του με πουρέ από σταμναγκάθι, χανιώτικο φύκι θάλασσας και χυμό μοσχολέμονο ενώ για επιδόρπιο απόλαυσαν μια παγωμένη mousse γιαουρτιού με φιστίκι Αιγίνης, κερήθρα και καραμελωμένο κουμ κουάτ.Το εστιατόριο Delta, ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς το ΚΠΙΣΝ με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό.
Πηγή: protothema.gr
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
ΣΔΑΤ: Ο ρόλος της διοίκησης και τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης.
Σχέδιο εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλάζουν οι διαδικασίες ελέγχων και πληρωμών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης
«Μπλε επανάσταση» στη διατροφή: Στροφή της ανθρωπότητας στα “μπλε” τρόφιμα
Έρευνα: Η αντίληψη των καταναλωτών σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;