Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το γεύμα του EUMED9. Τι έφαγαν οι ηγέτες

ΑρχικήΝέαΤο γεύμα του EUMED9. Τι έφαγαν οι ηγέτες
spot_img

cibum team

 

Χθες, η Αθήνα φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUMED9, οι εργασίες της οποίας έληξαν με δείπνο που παρατέθηκε στο πρωτοποριακό εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι ηγέτες των μεσογειακών κρατών Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Κροατίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας, απόλαυσαν ένα γεύμα που απέπνεε άρωμα Ελλάδας διά χειρός του Executive Chef του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Τι περιελάμβανε το συγκεκριμένο μενού; Σύμφωνα με το protothema.gr  η υψηλή γαστρονομία προς τους ηγέτες περιελάμβανε carpaccio τομάτας με αγγιναράκι Τήνου, αλατσοελιές, ξινμυζήθρα, παξιμάδι χαρουπιού και πετιμέζι, κριθαρότο με σκορπίνα, σπαράγγια και φθινοπωρινή τρούφα, φιλέτο από φαγκρί στον ζωμό του με πουρέ από σταμναγκάθι, χανιώτικο φύκι θάλασσας και χυμό μοσχολέμονο ενώ για επιδόρπιο απόλαυσαν μια παγωμένη mousse γιαουρτιού με φιστίκι Αιγίνης, κερήθρα και καραμελωμένο κουμ κουάτ.Το εστιατόριο Delta, ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς το ΚΠΙΣΝ με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Το σκάνδαλο με το ηλι(θι)έλαιο του 2008 και η καθυστερημένη κατά 15 χρόνια δικαίωση

Μετά από 15 χρόνια μάθαμε και επίσημα πως άλλο άλλο οι κορεσμένοι (MOSH) και άλλο οι αρωματικοί (MOAH) υδρογονάνθρακες!

Έλληνες κρεοπώλες εναντίον των vegan κρεοπωλείων – Αφορμή η χρηματοδότηση του “Vegan Butcher” από τον ΑΝΤ1

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών διερωτάται "πως ανοίγει ένα Vegan Κρεοπωλείο"; Θέτει θέμα αθέμιτων πρακτικών και παραπλάνησης καταναλωτή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα