Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Επιτροπή στηρίζει τη δημιουργία σύμπραξης δεξιοτήτων στο αγροδιατροφικό οικοσύστημα

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΗ Επιτροπή στηρίζει τη δημιουργία σύμπραξης δεξιοτήτων στο αγροδιατροφικό οικοσύστημα
spot_img

Στόχος της σύμπραξης είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η επανεκπαίδευση ατόμων που εργάζονται στον αγροδιατροφικό κλάδο, τον μεγαλύτερο κλάδο παραγωγής και μεταποίησης στην Ευρώπη. Άλλος ένας στόχος, είναι το αγροδιατροφικό οικοσύστημα να καταστεί ελκυστικότερο για τους νέους, προσφέροντας παράλληλα την προοπτική διά βίου μάθησης για εργοδότες και εργαζομένους. Τη σύμπραξη συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, ενώσεις, επιχειρήσεις, οργανισμοί, πανεπιστήμια και εθνικές ομοσπονδίες από την ΕΕ. Το οικοσύστημα περιλαμβάνει από οικογενειακές γεωργικές εκμεταλλεύσεις και πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων έως μεγάλες πολυεθνικές.

Σε πρώτη φάση, η σύμπραξη θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών των διάφορων αυτών φορέων, ώστε να τεθούν ρεαλιστικοί αλλά φιλόδοξοι στόχοι και να παρακολουθούνται οι μελλοντικές εξελίξεις. Οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη συμπράξεων μεταξύ οργανισμών εκπαίδευσης και κατάρτισης, φορέων καινοτομίας και επιχειρήσεων, καθώς και τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού πλαισίου για τις δεξιότητες και τα επαγγελματικά προφίλ. Η νέα αυτή σύμπραξη, η οποία έρχεται να προστεθεί στις συμπράξεις που έχουν θεσπιστεί σε άλλα οκτώ βιομηχανικά οικοσυστήματα, συγκεκριμενοποιεί το σύμφωνο για τις δεξιότητες, μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του ευρωπαϊκού θεματολογίου δεξιοτήτων.

Κύριος στόχος του συμφώνου είναι η κινητοποίηση πόρων και η ενθάρρυνση όλων των σχετικών εταίρων να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των δεξιοτήτων και την επανεκπαίδευση του εργατικού δυναμικού στα κύρια βιομηχανικά οικοσυστήματα. Από τότε που θεσπίστηκε, πάνω από 500 οργανισμοί έχουν δεσμευτεί να επανεκπαιδεύσουν σχεδόν 6 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει επίσης στον απώτερο στόχο της ΕΕ, ως το 2030 τουλάχιστον το 60 % όλων των ενηλίκων να καταρτίζονται κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο