Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΕΟΣΟΕ: Αύξηση δηλούμενων στρεμμάτων και σταφυλικής παραγωγής το 2021

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚΕΟΣΟΕ: Αύξηση δηλούμενων στρεμμάτων και σταφυλικής παραγωγής το 2021
spot_img

Αύξηση 2,05% ως προς τα στρέμματα (352.846 στρέμματα το 2021 έναντι 345.725 στρεμμάτων το 2020) και κατά 3,56% ως προς τη δηλούμενη παραγωγή (275.777.000 κιλά το 2021 έναντι των 266.283.017 κιλών το 2020) εμφανίζουν τα μεγέθη που αντικατοπτρίζουν οι Δηλώσεις Συγκομιδής που υπεβλήθησαν το 2021 έναντι του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

   Μείωση παρατηρείται στον αριθμό των υπόχρεων υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής, καθώς το 2021 υπεβλήθησαν 24.973 Δηλώσεις Συγκομιδής, έναντι 25.019 το 2020. Όπως σημειώνει η ΚΕΟΣΟΕ από το 2016 καταγραφηκε αύξηση των Δηλώσεων Συγκομιδής σε στρέμματα κατά 35,97% (352.846 στρέμματα το 2021 έναντι 259.491 στρεμμάτων το 2016), που δεν αντιστοιχίζεται με τον αριθμό όσων υπέβαλλαν Δήλωση Συγκομιδής τα αντίστοιχα έτη (24.973 το 2021 έναντι 25.191 το 2016).

   Σε επίπεδο αριθμού υποβληθεισών Δηλώσεων Συγκομιδής το 2021, οι περισσότερες έγιναν στη ΔΑΟΚ Ηρακλείου (2.124), ακολουθεί η ΔΑΟΚ, Αχαΐας (1.966) και η ΔΑΟΚ Κορινθίας (1.786).

   Αναφορικά με τον αριθμό δηλωθέντων στρεμμάτων τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αχαΐα (42.165 στρέμματα), στη Βοιωτία (39.096 στρέμματα) και στην Κορινθία (31.340 στρέμματα).

   Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ, η Αχαΐα βρίσκεται στην πρώτη θέσε σε ότι αφορά την δηλωθείσα παραγωγή σταφυλιών σε κιλά με 58.650.719, ακολουθεί η Βοιωτία με 29.548.646 και η Λάρισα με 27.737.031.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο