Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρήτη: Ενημέρωση για τον επιβλαβή για τις καλλιέργειες οργανισμό Spodoptera frugiperda

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚρήτη: Ενημέρωση για τον επιβλαβή για τις καλλιέργειες οργανισμό Spodoptera frugiperda
spot_img

Ξεκίνησαν από την Ιεράπετρα οι ενημερωτικές συναντήσεις για την εφαρμογή μέτρων προστασίας από τον Spodoptera frugiperda.

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο νησί και συγκεκριμένα από την Ιεράπετρα, που αφορούν στην εξέλιξη της εμφάνισης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda και τις συνέπειές του στις καλλιέργειες όπως πιπεριάς, μελιτζάνας και δρεπτών ανθέων, ξεκίνησε η Περιφέρεια Κρήτης. Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη «πρόκειται για ενημερωτικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση των παραγωγών, αλλά και των υπηρεσιακών στελεχών, για την εφαρμογή των μέτρων φυτοϋγείας, με βάση τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

- Advertisement -

Εισηγήσεις παρουσίασαν ο δρ Δημήτριος Παπαχρήστος Ερευνητής Α’ της επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με τίτλο: «Το έντομο Spodoptera frugiperda και η εμφάνισή του σε περιοχές της Κρήτης», ο Χρήστος Αραμπατζής, Γεωπόνος MSc, Προϊστάμενος του τμήματος Φυτοϋγεινομικού Ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Φυτοϋγειονομικά μέτρα για τον επιβλαβή οργανισμό Spodoptera frugiperda στα πλαίσια των κανονισμών της ΕΕ 2016/2031 και 2023/1134» και ο δρ Εμμανουήλ Ροδιτάκης, αναπληρωτής καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας και Φαρμακολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, ΕΛΜΕΠΑ, με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των λεπιδόπτερων της οικ. Noctuidae, με έμφαση στο είδος Spodoptera frugiperda».

Ακολούθησε συζήτηση-διάλογος για το θέμα που έχει προκύψει για την αντιμετώπιση του και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν βάσει των κανονισμών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση στην Ιεράπετρα συμμετείχαν, η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, ο γενικός διευθυντής Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Υψηλάντης, στελέχη της ΔΑΑΚ Λασιθίου, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς των παραγωγών, σύμβουλοι και γεωπόνοι της περιοχής, τυποποιητές και καλλιεργητές θερμοκηπίων.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα