Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 2025
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρήτη: Ενημέρωση για τον επιβλαβή για τις καλλιέργειες οργανισμό Spodoptera frugiperda

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚρήτη: Ενημέρωση για τον επιβλαβή για τις καλλιέργειες οργανισμό Spodoptera frugiperda
spot_img

Ξεκίνησαν από την Ιεράπετρα οι ενημερωτικές συναντήσεις για την εφαρμογή μέτρων προστασίας από τον Spodoptera frugiperda.

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο νησί και συγκεκριμένα από την Ιεράπετρα, που αφορούν στην εξέλιξη της εμφάνισης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda και τις συνέπειές του στις καλλιέργειες όπως πιπεριάς, μελιτζάνας και δρεπτών ανθέων, ξεκίνησε η Περιφέρεια Κρήτης. Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη «πρόκειται για ενημερωτικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση των παραγωγών, αλλά και των υπηρεσιακών στελεχών, για την εφαρμογή των μέτρων φυτοϋγείας, με βάση τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Εισηγήσεις παρουσίασαν ο δρ Δημήτριος Παπαχρήστος Ερευνητής Α’ της επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με τίτλο: «Το έντομο Spodoptera frugiperda και η εμφάνισή του σε περιοχές της Κρήτης», ο Χρήστος Αραμπατζής, Γεωπόνος MSc, Προϊστάμενος του τμήματος Φυτοϋγεινομικού Ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Φυτοϋγειονομικά μέτρα για τον επιβλαβή οργανισμό Spodoptera frugiperda στα πλαίσια των κανονισμών της ΕΕ 2016/2031 και 2023/1134» και ο δρ Εμμανουήλ Ροδιτάκης, αναπληρωτής καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας και Φαρμακολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, ΕΛΜΕΠΑ, με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των λεπιδόπτερων της οικ. Noctuidae, με έμφαση στο είδος Spodoptera frugiperda».

Ακολούθησε συζήτηση-διάλογος για το θέμα που έχει προκύψει για την αντιμετώπιση του και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν βάσει των κανονισμών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση στην Ιεράπετρα συμμετείχαν, η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, ο γενικός διευθυντής Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Υψηλάντης, στελέχη της ΔΑΑΚ Λασιθίου, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς των παραγωγών, σύμβουλοι και γεωπόνοι της περιοχής, τυποποιητές και καλλιεργητές θερμοκηπίων.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού ελληνικής εταιρείας.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο