Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Xylella fastidiosa σε ελαιόδεντρα – Συστάσεις της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςXylella fastidiosa σε ελαιόδεντρα – Συστάσεις της ΕΕ
spot_img

Έκθεση σχετικά με τα κρούσματα της ΕΕ και τα μέτρα για τον έλεγχο της Xylella fastidiosa, μιας ασθένειας που βλάπτει τα ελαιόδεντρα και άλλα φυτά.

Μια νέα έκθεση της Επιτροπής περιγράφει τα κρούσματα του βακτηρίου Xylella fastidiosa στην ΕΕ και τα μέτρα ελέγχου που εισήγαγε η ΕΕ. Η έκθεση αναλύει τις προκλήσεις για τον έλεγχο της νόσου και εντοπίζει παραδείγματα καλής πρακτικής.

- Advertisement -

 Συμπεραίνει ότι η εκρίζωση σε μικρές περιοχές εστίας ήταν επιτυχής, όταν εφαρμόστηκαν μέτρα ελέγχου της ΕΕ. Η έκθεση προσδιορίζει επίσης τους παράγοντες που καθιστούν δύσκολη την εξάλειψη της νόσου σε μεγάλες περιοχές εστίας και περιγράφει μέτρα για τον περιορισμό της.

Το Xylella fastidiosa εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ στην Απουλία της Ιταλίας το 2013. Η παρουσία του επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Το παθογόνο έχει επηρεάσει σοβαρά την ελιά παραγωγής στην περιοχή της Απουλίας της Ιταλίας και είχε ισχυρό αντίκτυπο στα αμύγδαλα στη Βαλένθια περιφέρεια της Ισπανίας.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα