Δεν υφίσταται πλέον μικροβιολογικός κίνδυνος.
Μετά από αναλύσεις προσδιορισμού μικροβιολογικών παραμέτρων από το Τμήμα Μικροβιολογίας τροφίμων, βιοχημικού ελέγχου, καταλοίπων και ελέγχου θαλασσίων βιοτοξινών & λοιπών υδάτων του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την άρση υγειονομικών μέτρων που είχαν ληφθεί και επιτρέπει από σήμερα τη διάθεση στην αγορά για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση, όλων των οστρακοειδών που προέρχονται από τη Νέα Ζώνη Παραγωγής Αλυκές Κίτρους (Ν1) και ΚΙΤΡΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ (Ν2) Π.Ε. Πιερίας, γιατί εξέλειπαν οι λόγοι.