Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως επηρεάζονται οι μυδοκαλλιέργειες από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

ΑρχικήΝέαΑλιείαΠως επηρεάζονται οι μυδοκαλλιέργειες από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας
spot_img

Αξιολόγηση της τοξικότητας του θαλάσσιου αλατιού στα πρώιμα στάδια της ζωής των μυδιών του γλυκού νερού.

Οι ερευνητές μελέτησαν πρόσφατα διάφορα είδη μυδιών γλυκού νερού, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις αλλαγές στην ποιότητα του νερού, για να διερευνήσουν τις συνέπειες της ανόδου της στάθμης της θάλασσας στα παράκτια ποτάμια. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Environmental Toxicology and Chemistry προσδιόρισε τη συγκέντρωση θαλασσινού αλατιού που θα έβλαπτε τη βιωσιμότητα των νεαρών μυδιών.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στα οικοσυστήματα κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής των ΗΠΑ, όπου οι μετρήσεις της στάθμης της θάλασσας έδειξαν άνοδο των υδάτων από 2 σε 6 χιλιοστά ετησίως. Αναφέροντας λεπτομερώς τα επίπεδα στα οποία το αλμυρό νερό είναι τοξικό για τα μύδια σε διάφορα στάδια ζωής, τα αποτελέσματα μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση για προγράμματα διατήρησης που εξετάζουν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας που προκαλείται από το κλίμα και τη διείσδυση αλμυρού νερού που θα επηρεάσει πολλά είδη ευαίσθητα στο αλάτι.

«Η κλιματική αλλαγή αντιπροσωπεύει μια σοβαρή απειλή για τα υδάτινα οικοσυστήματα μας παγκοσμίως και τους οργανισμούς που ζουν εκεί», δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Joseph McIver, MS, του North Carolina State University. «Η προστασία και η διατήρηση των ήδη απειλούμενων μυδιών γλυκού νερού είναι υψίστης σημασίας και η έρευνά μας σχετικά με τις επιπτώσεις της αλατότητας και της άνοδος της στάθμης της θάλασσας ελπίζουμε ότι θα συμβάλει πολύτιμες πληροφορίες προς αυτούς τους στόχους».

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε στον σύνδεσμο https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/etc.5731

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο