Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αμπελουργία: Μεγάλες καταστροφές από τον πρόσφατο καύσωνα

ΑρχικήΝέαΑμπελουργία: Μεγάλες καταστροφές από τον πρόσφατο καύσωνα
spot_img

cibum team

   Οι καταστροφές που υπέστη η αμπελουργία από τον πρόσφατο καύσωνα, είναι μεγάλες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμο Ιερωνυμάκη.

   Σύμφωνα με τον κ. Ιερονυμάκη, «από τους 15.000 έως 20.000 χιλιάδες περίπου τόνους σταφυλιού που εξάγει σε ετήσια βάση η Κρήτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στην Γερμανία, φέτος υπολογίζεται ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.500 τόνους». Για την κατάσταση ενημερώθηκε από το προεδρείο της οργάνωσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης καθώς και η πρόεδρος της AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης. 

- Advertisement -

 Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία στο νησί, ζητώντας να επισκεφθεί το νησί για να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.

   Ο κ. Ιερωνυμάκης γνωστοποίησε επίσης, πως στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ζητηθεί μια καμένη έκταση στην Αττική που θα δενδροφυτεύσει η οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα