Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια τροφίμων: Πως ένα χαλασμένο σάντουιτς οδηγεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια τροφίμων: Πως ένα χαλασμένο σάντουιτς οδηγεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς
spot_img

cibum team

Η ασφάλεια των τροφίμων διασφαλίζεται μόνο αν το επίπεδο ευθύνης, όλων όσοι ασχολούνται με τον χώρο, από τον επαγγελματία έως τον καταναλωτή είναι υψηλό. Ωστόσο, όσο και αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και παρά την εντατική προσπάθεια, πρόνοια, νομοθεσίες και κανονισμούς υπάρχουν πλείστα περιστατικά μολύνσεων στα τρόφιμα. Τελευταίο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας ,είναι η περιπέτεια του Βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης όπως δήλωσε στο OPEN η κατανάλωσή ενός σάντουιτς, του προκάλεσε πρόβλημα στο παχύ έντερο, καθώς ο εντερόκοκκος, μέσα από τη δηλητηρίαση, μπήκε στο

«Έφαγα, το βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Την επόμενη μέρα έκανα και ένα τεστ COVID γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν. Δεν ήταν COVID. Ανέβηκα στην Κοζάνη για Σαββατοκύριακο, ανέβηκε ένας πυρετός. ξεκίνησα τις αιματολογικές, έδειχναν στοιχεία παράξενα, ότι υπάρχει φλεγμονή. Προσπαθήσαμε να δείξουμε εάν είναι σαλμονέλα. Τελικά ήταν εντερόκοκκος ο οποίος μέσα από τη δηλητηρίαση, μέσα από αίμα μπήκε στο έντερο και από εκεί στην καρδιά. Υπήρχε διαδικασία βλάβης στην καρδιά. Ο πνευμονολόγος με διέταξε να φύγω στη Θεσσαλονίκη η διαπίστωση εκεί ήταν ότι είναι ενδοκαρδίτιδα. Και όχι μόνο αυτό. Έχει κάνει και βλάβη σημαντική στην αορτική βαλβίδα», είπε ο Βουλευτής.

«Έκανα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ευτυχώς πέτυχα πολύ καλούς επιστήμονες, όλα πήγαν καλά» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχει σκοπό να επικοινωνήσει με το κατάστημα που πήρε το σάντουιτς για να προστατεύσει του επόμενους πελάτες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα