Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια τροφίμων: Προειδοποίηση για βίντεο στο TikTok με παγωμένα αυγά που έγινε viral

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια τροφίμων: Προειδοποίηση για βίντεο στο TikTok με παγωμένα αυγά που έγινε viral
spot_img

cibum team

Έντονες αντιδράσεις προειδοποιήσεις και επικρίσεις προκάλεσε βίντεο στο TikTok όπου μία μαμά δείχνει πως φτιάχνει μία λιχουδιά με αυγά, την οποία το μωρό της λατρεύει.

Τα χαριτωμένα μίνι τηγανητά αυγά της Alex Bewicke έγιναν viral αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Η Alex Bewicke προτρέπει τους θαυμαστές της να βάλουν για ένα βράδυ τα αυγά στην κατάψυξη, και το επόμενο πρωί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ να αφαιρέσουν το κέλυφος να τεμαχίσουν το αυγό και να το τηγανίσουν… «τα βάζεις στο τηγάνι και φτιάχνεις δροσερά μίνι αυγά. Το παιδί μου τα λατρεύει και ελπίζω να το κάνουν και τα παιδιά σας» λέει η Bewicke.

Τα σχόλια όσων γνωρίζουν έστω και τα στοιχειώδη από ασφάλεια τροφίμων ήταν άμεσα.  «δεν είναι ασφαλής αυτή η διαδικασία μαγειρέματος»

«στα παγωμένα αυγά είναι εύκολο να αναπτυχθούν άλλα βακτήρια τα οποία εισάγονται από τις ρωγμές που δημιουργούνται όταν τα αυγά μπαίνουν στην κατάψυξη»

«τα κατεψυγμένα αυγά πρέπει να ξεπαγώσουν πλήρως πριν μαγειρευτούν»

«ποτέ μην μαγειρεύετε αμέσως κατεψυγμένα αυγά» είναι μερικά από τα σχόλια των ακολούθων της Bewicke.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πηγή: GoodtoKnow

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα