Ερευνητές στο Εργαστήριο γαλακτοκομικών επιστημών στο Κολλέγιο Επιστήμης τροφίμων του Γεωργικού Πανεπιστημίου στο Χάρμπιν της Κίνας, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο χρωματομετρικό φωτοαισθητήρα σε smartphone, ο οποίος ανιχνεύει επιτόπου Escherichia coli στο γάλα.
Ο χρωματομετρικός φωτοαισθητήρας στηρίζεται στην προσθήκη νανοσωματιδίων χρυσού (GNP) και νανοσωλήνων άνθρακα (MWCNT) στο γάλα που σχεδιάζεται η ανίχνευση παρουσίας E. coli O157: H7 .
Η μέγιστη κορυφή απορρόφησης του GNP που συνδέθηκε με απταμερές (Apt) δημιούργησε μετασχηματισμό από τα 518 στα 524 nm. Η περίσσεια GNP-Apt απομακρύνθηκε μέσω των MWCNT μαγνητισμένο από σκόνη καρβονυλίου σιδήρου (CIP), ενώ το GNP-Apt που ακινητοποιήθηκε σε βακτήρια Ε. coli Ο157: Η7 παρέμεινε στο σύστημα. Το δεσμευμένο παρέμενε κόκκινο ενώ το ελεύθερο εμφανίζεται μπλε.
Η ευαίσθησία της μεθόδου υπολογίστηκε να είναι λίγο πάνω από τα 500 cfu E. coli O157: H7 ανά ml επίμολυσμένου γάλακτος. Οι ερευνητές επίσης δήλωσαν ότι ο αισθητήρας εμφάνισε καλή επαναληψιμότητα και καμία διασταυρούμενη αντίδραση για άλλα βακτήρια.
Για πιο αναλυτικές πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Πηγή: Journal of Diary Science